Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk sinyal geldi, Ahmet Hakan harekete geçti! Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a 'istifa' çağrısı

Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk sinyal geldi, Ahmet Hakan harekete geçti! Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a 'istifa' çağrısı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile yaptığı açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gereğini yapıyor' olarak tanımladığı Ahmet Hakan, Kınık için istifa çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz gün tv100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında depremde çadır satışı yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile ilgili konuşmuş ve yapılanın yanlış olduğunu vurgulamıştı.

Kalın'ın açıklamasının ardından Ahmet Hakan, Kınık için istifa çağrısında bulundu. 

Depremde çadır satma skandalı sonrası istifa etmeyi düşünmeyen ve paylaşımlarıyla sık sık tepki çeken Kerem Kınık'a son yorum da 'gereğini yapmasıyla' bilinen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan geldi.

"İSTİFA ADI VERİLEN MEKANİZMANIN ÇALIŞTIRILMASI ŞART GİBİ"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan, Kınık'a ilişkin olarak, "Kendisine yönelik eleştirilerin bir kısmı haklıydı, bir kısmı ise abartılıydı. Ama şurası bir gerçek: Süreç içinde durumu bir türlü toparlayamadı Kızılay Başkanı Kerem Kınık. Gelinen bu noktada istifa adı verilen mekanizmanın çalıştırılması şart gibi" yorumunu yaptı. 

Hakan yazısında, "Toparlayamamasının doğurduğu sonuç şudur: Kızılay gibi büyük bir kurum, işin içine biraz da siyasi saiklerin girmesiyle yıprandı, yıpranıyor ve seçime kadar da yıpranacak gibi" düşüncesini dile getirdi.