Cumhuriyet davasında şok iddia... Tahliye edilecekler dün yazıldı, hakimler ona uydu

Cumhuriyet davasında şok iddia... Tahliye edilecekler dün yazıldı, hakimler ona uydu

"Kimlerin tahliye edilmeyeceği dün yazıldı, hâkimler ona uydu"

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhuriyet davasında ara kararın açıklanması sonucu yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi. 

Gözaltılardan 9 ay, iddianamenin hazırlanmasından 3 ay sonra sonra başlayan davada mahkeme heyeti, Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu,Yayın Danışmanı ve yazar Kadri Gürsel ve  muhabir Ahmet Şık ile Twitter’da "Jeansbiri" adlı hesabı kullandığı iddia edilen Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hâlinin devamına hükmetti. Mahkeme ara kararında Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku, Önder Çelik, Cumhuriyet Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Kemal Güngör, köşe yazarı Hakan Kara, Okur Temsilcisi Güray Öz, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni  Turhan Günay ve çizer Musa Kart'ın ise tahliyesine karar verdi. Duruşma, 11 Eylül 2017'ye ertelendi. Tahliyelerine karar verilen yedi kişiye yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Tanrıkulu "Bu davayı ceza hukukunun kuralları ile açıklamak mümkün değil, bu dava düşman ceza hukuku kurallarına göre işliyor. Bu karar kesinlikle adil değil. Ama şunu not ettiğimizi bilsinler; dün kimlerin tahliye edileceği ve tahliye edilmeyeceği yazılmıştı, bu davayı yönlendirenler tarafından yazılmıştı. Hâkimler ona uydu. Bu karar başka yerlerde verildi ve bugün açıklandı" diye konuştu.