Cüneyt Arkın: Ey Amerika! Sen bizi ne sandın?

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın, milli değerlere de önem veren bir isimdi. Cüneyt Arkın'ın ölümünün ardından 'ey Amerika' diyerek seslendiği videosu yeniden gündem oldu.

Usta isim Cüneyt Arkında videosunda Amerika'ya seslenmişti. Arkın'ın, nutuk niteliğinde söylemleri yeniden gündem oldu. 

Cüneyt Arkın şöyle seslenmişti:

 "Ey Amerika! Sen bizi ne sandın? Senin patronun olduğun o dünyanın en zengin en güçlü devletlerini ayağında çarık bile yokken bu kadar yoksulluk içinde yenip denize döktük. Unuttun mu? Hayır unutmazsın. Sen bu ayıpla yaşıyorsun.

Ey Amerika sen vatanlarını zapteden, topraklarını ele geçiren, zenginliklerini yağmalayan, yaşlı genç kadın genç kız demeden katleden, öldüren Amerika. Sen bizi o zenciler mi sandın?  Ey Amerika. Dünyanın patronu olmayı bile nice ülkelerin servetlerini alçaklça ele geçirdin. O zavallı halkları inim inim inlettin, köleleştirdin.

Ey Amerika! Sen demokrasi düşmanısın! Nerede bir faşist dikta rejimi varsa sen onun koruyucusunun.

Ey Amerika! Türk halkının karakteri bağımsızlıktır, diş geçiremezsin. O senin gibi köle ticaretiyle zengin olmadı. Köle de olmadı. Türk halkı kölelikten nefret eder.

Ey Amerika. Gün gelecek türk halkı omuz omuza el ele, yürek yüreğe sanayicisi, iş adamı, doktoru, mühendisi, mimarı, köylüsü, işçisi, siyasetçisi, devlet adamı bir araya gelecek eğitimini bilimin sanayileşmenin, teknolojinin, tarımın bütün sorunlarını halledip çağdaş uygar bir devlet olarak uluslararası dünyada yerini alacaktır. Başka çaresi yok.

Ey asil kahraman Türk gençliği. Bu savaşta sana çok büyük sorumluluklar düşmektedir. O imanla güçlenmiş yumruğunla Barının medeniyetinin duvarlarını bir yumrukla paramparça edeceksin. Bunu yapacaksın, başaracaksın, eminim.

Ey yüce Türk halkı. Yolun açık olsun."