Davutoğlu Erdoğan'ın planını açıkladı: Ekonomiyi batıran damadı...

Davutoğlu Erdoğan'ın planını açıkladı: Ekonomiyi batıran damadı...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz'de bulunan doğal gaza ilişkin tartışma yaratacak ifadeler kullandı. "Ekonomiyi batıran bakanı kurtarma programı gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

Ekonomiyi batıran bir bakanı kurtarmaya ayarlanmış bir program gerçekleştirildi. Bulunan rezervin tanıtımına ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Gerçekten çok algıya, uzun vadeli bilimsel ve stratejik bir yaklaşımdan çok günü kurtarmaya ve en üzücüsü de milli çıkardan çok ekonomimizi batıran bir bakanı kurtarmaya ve onu iktidar partisinin liderliğine hazırlamaya ayarlanmış bir program gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

"ANLADIK Kİ BU DOĞAL GAZ İŞİNİ DE CİDDİYETLE KONUŞMAK İMKANSIZ"

Cumhurbaşkanı ve iktidarın istediği bakanı öne çıkarabileceğini fakat milletin gelecek ümitlerinin kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu şöyle devam etti: Bugün Türkiye’yi bu dar boğaza sokan ne kadar liyakat ve ehliyet yoksunlarını ararsanız hemen kameraların olduğu yere bakın. Hazine ve Maliye Bakanı baş aktör olarak orada. Enerji bakanından ve hatta Cumhurbaşkanından rol çalma peşinde. Elbette tedirgin olduk. Nasıl olmayalım? Daha geçenlerde dolar yükselince “bizim dolarla ne işimiz var” diyen bir ekonomi bakanından bahsediyoruz. “Dolarla ne işimiz var”, “dolarla mı maaş alıyorsunuz”, “dolar borcunuz mu var” diyen bir ekonomi bakanına mahkûm ettiler ülkeyi. Ardından yapılan açıklamalarla anladık ki bu doğal gaz işini de ciddiyetle konuşmak imkânsız. Çocuksu ve inanılmaz abartılı ciddiyetsiz bir eksene çekiyorsunuz. Allah aşkına, bu güzel müjdeyi niçin çocuksu ve inanılmaz abartılı ciddiyetsiz bir eksene çekiyorsunuz. Doğal gaz müjdesini niye milletin gönlünde hiçbir yer edinemeyen başarısız, ciddiyetsiz bir muhterisin ihtiraslarına malzeme kılıyorsunuz. Ama maalesef liyakat ve ciddiyet kaybolunca ortaya çıkan manzara bu oluyor. Demek ki, o kaynaktan elde edilecek gelirle liyakatsiz ve ihtiraslı bakanın açıklarını kapayacaksınız.

"ÜLKEMİZ BUGÜN BEŞ BÜYÜK AÇIK VERİYOR"

İktidarın ekonomi yönetiminde başarısız olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

Ülkemiz bugün beş büyük açık veriyor. Cari açık, bütçe açığı, tasarruf açığı veriyoruz. Bunun yanında demokrasi açığı veriyoruz, liyakat açığı da veriyoruz. Bir ülke demokrasisi açık verdiğinde en başta ekonomi olmak üzere bütün ülke hastalanır. Bir ülke liyakat açığı verdiğinde; akıl, basiret, ciddiyet ve kural ortadan kalkar, keyfilik, akraba kayırmacılığı, yolsuzluk ve sorumsuzluk zirve yapar Gelecek Partisi olarak kadrolarına güvendiklerini vurgulayan Davutoğlu, Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu olmadığını, sorunları çözemeyen bir iktidar olduğunu belirtti.