Demirören, Ziraat Bankası'na krediyi ödedi mi?

Demirören, Ziraat Bankası'na krediyi ödedi mi?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündeme getirdiği Doğan Medya Grubu'nun alımına ilişkin CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Demirören'in Doğan Medya'yı satın almak için Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolar krediyi geri ödemediği iddiasına ilişkin olarak, "Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?" diye sordu. 

Hakverdi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Demirören’in, aldığı 750 milyon dolar krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka 'müşteri sırrı' diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz. Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?" ifadesini kullandı.

chp-ankara.png

ankara-chp-2.jpg

chp.jpg

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 10.06.2020 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürülüğü'ne,

"Demirören Medya Grubu'nun Doğan Medya grubunu satın alırken bankanızdan kullandığı kredi miktarı ne kadar? 

Taksitler döviz cinsinden mi, TL cinsinden mi ödenmektedir? Döviz cinsinden ise kur nasıl belirlenmektedir? 

Basında kullandırılan kredinin 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeyle taksitlendirildiği belirtilmektedir. Bu sürecin dolumuyla beraber Mayıs 2020 ve Haziran 2020 ayları taksitleri tarihinde ödenmiş midir?" diye sormuştu. 

Demirören’in, aldığı 750 Milyon $ krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka “müşteri sırrı” diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz. Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?"