Demirören'e piyango kuşu bu kez de Azerbaycan'dan uçtu

Demirören'e piyango kuşu bu kez de Azerbaycan'dan uçtu

Azerbaycan hükümeti, devlete ait piyango şirketinin yönetimini Demirören Grubu’na devretme kararı aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ‘Azerlotereya’ adlı milli piyango şirketinin yönetime devredilmesine ilişkin bazı hususlarda düzenleme” hakkında kararname imzaladı. Buna göre, “Demirören Şans Oyunları Yatırımları A.Ş'nin iştiraki olan YMT Şans B.V adlı şirket Azerlotereya'nin yönetimini devri için bir ay içinde anlaşma imzalanacak. Demirören Grubu'nın, Azerbaycan'da milli piyango, spor müsabakaları bahis oyunları ile loto oyunlarının işletmesini 5 ay içinde teslim alacağı öğrenildi.

Türkiye'de de Milli Piyango, lisansı Varlık Fonu’nda kalmak üzere, imzalanan “gelir paylaşımı esasına” dayalı 10 yıl süreli sözleşme ile devredilmişti. En iyi teklifi Demirören ve İtalyan ortağının oluşturduğu Sisal – Şans Ortak Girişimi vermişti.

Milli Piyango'nun işletmesi Demirören Holding iştiraki olan Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım A.Ş.’nin yüzde 51 ve İtalyan Sisal S.p.A’in yüzde 49 katılımıyla kurulan Sisal-Şans Ortak Girişimi’ne verilmişti. Ortaklık, 2020 yılı için 9 milyar 320 milyon TL tutarında asgari hasılat taahhüdü ve bayi komisyonları da dahil olmak üzere yüzde 9.5 komisyon oranı teklif etmişti.