Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına destek

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına destek

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı helalleşme çağrısına destek verdi.

 Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24'e 'helalleşme' tartışmaları ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına destek verdi. 

 "Helalleşme konusu demokratikleşme, toplumsal barış ve adaletle bire bir bağlantılı olduğundan ekonomik krizden çıkışın da anahtarlarından biridir" diyen Demirtaş, "Gerçi helalleşme tartışması henüz çok yeni, bu konu uzun süre, hatta özellikle de seçimden sonra gündemde kalacaktır. Konunun kamuoyunda uyandırdığı ilgi ve yarattığı hararetli tartışmalardan da anlaşıldığı üzere halkın böyle bir beklentisi ve haklı bir talebi var" dedi.

Halkın helalleşme talebi olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Helalleşme konusunun olgunlaşması, yerli yerine oturması ve ileride kurumsal, sistematik bir yüzleşme sürecine dönüşmesi için bu tartışmayı sürdürmekte fayda var. Aynı şekilde, iyi niyetli tüm eleştiri ve önerileri de sabırla dinleyip not etmek gerekir. Bu topraklarda derin yaraları olan on milyonlarca insan var ve haklı olarak her biri kendi acılarıyla yüzleşilmesini bekliyor, istiyor. Bunların her birine ayırımsız saygı durmak ve onları dikkate almak gerekir.

" Halkın helalleşme talebi olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti: 

  "Helalleşme konusunun olgunlaşması, yerli yerine oturması ve ileride kurumsal, sistematik bir yüzleşme sürecine dönüşmesi için bu tartışmayı sürdürmekte fayda var. Aynı şekilde, iyi niyetli tüm eleştiri ve önerileri de sabırla dinleyip not etmek gerekir. Bu topraklarda derin yaraları olan on milyonlarca insan var ve haklı olarak her biri kendi acılarıyla yüzleşilmesini bekliyor, istiyor. Bunların her birine ayırımsız saygı durmak ve onları dikkate almak gerekir."