Deniz Yücel davasında 4. duruşma: Beraat talep edildi

Deniz Yücel davasında 4. duruşma: Beraat talep edildi

AYM’nin ihlal kararı verdiği Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, Yücel hakkında yazılan istinabe evrakına verilen yanıtın beklenilmesini istedi.

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddialarıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşması İstanbul 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yücel’in katılmadığı duruşmada avukatı Veysel Ok hazır bulundu. Almanya Başkonsolosluğu’ndan temsilciler ve gazeteciler ile çok sayıda kişinin izlediği duruşmada, Anayasa Mahkemesi’nin Yücel hakkında verdiği ihlal kararının dosyaya gönderildiği belirtildi. Duruşma 17 Ekim’e ertelendi

Duruşmada söz alan Yücel’in avukatı Veysek Ok, “AYM kararından sonra davanın bittiği kanaatindeyiz. Kararda tüm ihlaller detaylıca yer alıyor. Kanaatimizce davanın beklenecek bir hususu kalmamıştır. İfade özgürlüğünün ihlal edildiği açıkça belirtilmiştir. Bu durumda istinabe talebinin akıbeti beklenmeden mahkemece beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” dedi. İddia makamı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini istedi. Mahkeme heyeti verdiği kararında, Yücel için yazılan istinabe evrakına verilen cevabın beklenilmesine karar vererek, duruşmayı 17 Ekim gününe erteledi.