Denizli'de enkaz altında kalanlar var! İşte ilk açıklamalar

Denizli'de enkaz altında kalanlar var! İşte ilk açıklamalar

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen depremde enkaz altında kalanların olduğu açıklandı.

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Denizli'nin Baklan ve Bozkurt ilçelerinde yıkılan binaların enkazında kalanların olduğu belirtildi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, depremde can kaybı yaşanmadığını ve birkaç yaralanma olduğu açıklandı. Çelik, enkaz altında kalanların olduğunu doğrularken, açıklama yaptığı sırada telefonu kesildi.

T24'e bilgi veren kaynaklar, Baklan ve Bozkurt ilçeleri ile arada kalan köylerde yıkım yaşandığını, enkazda kalanların olduğunu açıkladı.

Depremin merkez üssü olan Bozkurt'un Belediye Başkanı Birsen Çelik, can kaybı olmadığını duyurdu.

CNN Türk'e bağlanan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik "15-20 saniye süren bir depremle karşılaştık, benim makam odamın duvarı yıkıldı. 2-3 ev yıkıldığını haberini aldık, yaralılar var. Vatandaşlarımız korktu. Kriz masası oluşturduk. İki üç evin yıkıldığına ilişkin haber aldık. Hemen oraya ekip gönderdik. Can kaybımız yok." dedi.

NTV canlı yayınına telefonla katılan İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depreme ilişkin bilgi verdi.

İki depremin birbirinden bağımsız olduğunu söyleyen Tüysüz, şunları kaydetti:

Farklı lokasyonda; bir tanesi İzmir’de bir tanesi de Denizli’nin Baklan yöresinde oldu. Birbiriyle bağlantısı olan iki deprem değil. Baklan’daki az önce olan deprem 6.5 olarak veriliyor. İki tane önemli fay var. Geçmişte de olmuş depremler görülüyor. Bizim açımızdan çok sürpriz olmayan tarzda depremler.

6 önemli bir sarsıntı yapar. Hasar beklenebilir. Özellikle fayın üzerinde bulunan kesimlerde. Bunun arkasından 5 – 5,5 büyüklüğünde depremlerin gelmesi de olasıdır. Hasarlı binalar varsa, bu binalar yetkili kişiler tarafından inceleninceye kadar bu binalara girmemekte yarar görüyorum.

Fayların dağılımına baktığımız zaman bu tip depremlerin olması doğal. Tarihine baktığımız zaman 6 civarında depremlerin mevcut olduğunu görüyoruz.”