Destici Cumhurbaşkanı adayını net açıkladı

Destici Cumhurbaşkanı adayını net açıkladı

BBP Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici Erdoğan'ın BBP ziyaretine ve adaylık tartışmalarına değindi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti'nde Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklamalarında satır başlaı şu şekilde:

Sayın Cumhurbaşkanı Errdoğan, parti genel merkezimize en son 2018 yılında gelmişti. Tabii biz o süre içinde Çankaya Köşkü'nde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ve AK Parti Genel Merkezi'nde ya da başka yerlerde Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştük. Somali'de hayatını kaybeden Cumhurbaşkanlığı Özel Harekat Şube Müdürü'nün evine taziyeye gitmiştik eşimle. Orada Sayın Cumhurbaşkanı da gelmişti. Epey bir sohbet imkanımız oldu kendisiyle. Tabii bu ziyaret biraz daha anlamlı bir ziyaret. Kıymetli bir ziyaret. Bir saat süren bu görüşme çok kıymetlidir partimiz adına. Sayın Cumhurbaşkanımız doğal bir insan. Ben geçmiş Cumhurbaşkanlarına baktığımda hatırlamıyorum Büyük Partisi'ni ziyaretlerini.  Ya da başka partilerin... Rahmetli Özal Türkiye'de Cumhurbaşkanlarıyla ilgili algıyı değiştirmişti. Çünkü Özal'dan önceki Cumhurbaşkanlarına baktığınız zaman onlar, resmi tavır içindeydiler. Çoğu askeri kökenliydi.

DESTİCİ'DEN ORTAKLIK AÇIKLAMASI
Cumhur İttifakı içerisinde ittifak ortağıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızla bir saat süren görüşmede öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, siyasi durum, 2023 seçimleri erken seçim var mı, yok mu? İttifaklar meselesi... Bütün bunları konuştuk.

Tabii sahada Cumhur İttifakı bileşenlerin yükselmesi, uyumunun artması bütün bunları konuştuk. Bunun dışında geliri düşük olan vatandaşımızın içinde bulunduğu durum, şartlar, fırsatçılar, stokçularla birlikte ücretli öğretmenlerin durumu ve  Fahri Kur'an kursu öğreticileri de görüşmenin gündemindeydi.  

Biz kurulduğumuz günden beri yapıcı, yol gösterici ve sorumlu bir siyasi anlayış içerisinde hareket ediyoruz. Biz ilkelerimizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Cumhur İttifakı içerisinde olmamız ilkelerimizden vazgeçmemiz anlamına gelmiyor. Bu konuda da kimsenin bizden böyle bir talebi yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ekonomiye ilişkin tutumumuzla ve açıklamalarımızla ilgili bir iması dahi olmamıştır. Evet biz İttifakı'nın üyesiyiz. Ama ayrı bir partiyiz.

''ADAYIMIZ ERDOĞAN''
Destici 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de ilişkin konuştu. BBP lideri ''Cumhur İttifakı'nın adayı net olarak Cumhurbaşkanı Recap Tayyip Erdoğan'dır.''ifadelerini kullandı.

AKP SESSİZ
AKP'den ''Erdoğan'' açıklaması gelmemesine rağmen Destici'nin aday vurgusu yapması dikkatlerden kaçmadı. Bir süre önce MHP lider Devlet Bahçeli de ''Erdoğan'' çıkışında bulunmuştu. MHP ve BBP'ten adaylığa ilişkin net açıklamalar gelirken AKP adaylıkla ilgili net bir açıklaması ypmış değil.