Devlet Bahçeli, 31 Mart'taki hezimeti buna bağladı

Devlet Bahçeli, 31 Mart'taki hezimeti buna bağladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yerel seçimlerde ortaya çıkan sonuçlara ilişkin konuşurken, yenilginin nedeni açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 31 Mart'taki yerel seçim sonuçları ile ilgili konuştu.

"Hiç kuşkusuz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet neyi istiyor, nasıl karar veriyorsa saygımız ve sadakatimiz tamdır, tartışmasızdır. Bizim demokrasiye bağlılığımız sözde değil özdedir. Milli iradenin hükmüde toz kondurmamız düşünülemeyecektir" diyen Bahçeli, yenilginin sebebini seçimlere katılım oranına bağladı.

"MİLLİ İRADE TAM VE EKSİKSİZ SANDIĞA YANSIMAMIŞTIR"

Bahçeli, yaklaşık 13 milyon 300 bin vatandaşın sandığa gitmediğini de belirterek, "Milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır" ifadesini kullandı.

"YEREL İKTİDAR OLDUK DİYENLER HAYAL ALEMİNDEDİR"

Öte yandan Bahçeli, 47 yıl sonra birinci parti çıkan CHP'ye yönelik de "Tavanı çatlamış bir partinin ayağı yere basmayacaktır" sözlerini sarf etti. Yerel seçimler ile genel seçimlerin doğasının farklı olduğunu belirterek, "31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren birisinin çıkıp diğerinin indiği bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştiren, hedeflerinden sapan, iddialarından cayan yerinde sayan bir Türkiye yoktur" diyen MHP lideri, muhalefetin başarısını bir kez daha, "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Fazladan üç beş belediye başkanlığı kazanmakla yerel iktidar tantanası koparanların siyasetin nesnel gerçeklerine vakıf olmadıkları ayan beyan ortadadır. Bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir" sözleriyle hedef aldı.

"HDP'NİN KAPATMA DAVASI SONUÇLANMALI, ARKASINDAN SIRA DEM'E GELMELİ"

TBMM İçtüzüğü, yürürlükteki hukuk mevzuatı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle uyumlu hale getirilerek bu alanda reformist adımlar atılması gerektiği; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönlerinin tamir edilmesi ihtiyacını gündeme getiren Bahçeli, DEM Parti’yi de hedef aldı; “Kasten uzatılan HDP’nin kapatma davası sonuçlanmalı, arkasından sıra DEM’e gelmeli” dedi.

YENİ ANAYASA ÇIKIŞI

MHP lideri, hazırlıkları süren ve meçli gündemine gelmesi beklenen yeni anaysa için de “Milliyetçi Hareket Partisi, 100 maddelik anayasa teklifiyle mezkur hazırlığa katkı vermek için samimi çağrısını yineleyerek herkesi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet etmektedir. Biz hazırız, darbe anayasasını rafa kaldırmanın sadece zaman, emek, sabır, sağduyu ve ahlaki uzlaşma gerektirdiğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.