Devlet Bahçeli seçimi böyle yorumladı: "MHP hamdolsun umutları diriltmiş, Cumhur İttifakı'nın gücüne güç eklemiştir"

Devlet Bahçeli seçimi böyle yorumladı: "MHP hamdolsun umutları diriltmiş, Cumhur İttifakı'nın gücüne güç eklemiştir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 16,62'lik oy oranı ve kazandığı 220 belediye başkanlığıyla hamdolsun umutları diriltmiş, Cumhur İttifakı'nın gücüne güç eklemiştir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in ölümünün 27'nci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda seçim sonuçlarını da değerlendirdi.

YÜZDE 5'İN ALTINDA KALAN MHP'NİN YÜZDE 16,62 OY ALDIĞINI SÖYLEDİ

Bahçeli, “Türkiye'nin siyasi atmosferinde kara propagandaların, karanlık projelerin ve karamsar palavraların hala faal olduğu bir dönemdeyiz” diyerek şu açıklamaları yaptı:

"Türk siyasetinin istikrar ve itibar aydınlığı olarak öne çıkmıştır. Bu gerçeğin ışığında, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 16,62'lik oy oranı ve kazandığı 220 belediye başkanlığıyla hamdolsun umutları diriltmiş, Cumhur İttifakı'nın gücüne güç eklemiştir. Partimiz milli özlem ve hedeflere her zaman tercüman olmuş, milletimiz ne diyorsa ona kulak vermiştir."

"PARTİMZİN VE TÜRKİYE'MİZİN ÖNÜ AÇIKTIR"

Bahçeli, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Partimizin ve Türkiye'mizin önü açıktır. Seçimsiz geçecek yaklaşık 4 yıllık sürede ülkemiz her alana teşmil edilecek reformlarla yükselişini devam ettirecektir. Siyasette elde ettikleri geçici mevzi kazanımlarla şımarmaya ve tahriklerini göstermeye başlayanların günün sonunda nasıl bir demokratik akıbetle karşılaşacağını da herkes görecektir."

MHP SEÇİM SONUÇLARINDA İL GENEL MECLİS SONUÇLARINI BAZ ALDI: %16,62

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, partisinin kazandığı belediye sayısı ve oy oranıyla ilgili değerlendirme yaptı.

İl genel meclisi sonuçlarını baz alarak MHP'nin oy oranını yüzde 16,62 olarak açıklayan Yıldız, partisinin aldığı oylar ve oranlarıyla ilgili gerçek dışı haberler yapıldığını savundu, DEM Parti'nin altında olmadıklarını iddia etti. Yıldız, CHP'nin oyunu da 23,19 olduğunu savundu.