Devlet Bahçeli'den Lozan mesajı: "Emsali namesbuk bir siyasi zafer eseridir"

Devlet Bahçeli'den Lozan mesajı: "Emsali namesbuk bir siyasi zafer eseridir"

Devlet Bahçeli, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 98'inci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya üzerinden paylaşım gerçekleştirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 98'inci yıl dönümü nedeniyle paylaşım yaptı.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

“Bu muahedename, Türk milleti aleyhine, asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr muahedenamesiyle ikmal edildiği zannedilmiş, büyük bir suikasdın inhidamını ifade eder bir vesikadır. Emsali namesbuk bir siyasi zafer eseridir.” Bu sözün müellifi Aziz Atatürk’tür. Konu da Lozan’dır.

- 98 yıl önce bugün imzaya açılan Lozan Barış Antlaşması, hala ilk günkü mana ve muhtevasını muhafaza eden bir onur belgesi niteliğindedir. Sevr akbabalarının kanat çırptığı bir dönemde istiklal ve istikbal iradesinin küresel alanda bayraklaşması Lozan’da mümkün olmuştur.

-1918’de incinen milli gurur, 1919’un Samsun’undan 1922’nin Lozan’ına kadar adım adım tamir ve tedavi edilmiş, 24 Temmuz 1923 tarihiyle birlikte Türkiye bağımsız, çağdaş ve milli bir devlet olarak uluslararası alanda varlığını ve hükümranlık haklarını kabul ettirmiştir.