Didim'deki denize yakın konumdaki arazi talana açılıyor

Didim'deki denize yakın konumdaki arazi talana açılıyor

Erdoğan'ın kararı ile Aydın’ın Didim ilçesinde denize yakın konumda ve tabiat parkı yanındaki arazi özelleştirileceği bildirildi. Ayrıca Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait 4 ildeki 5 taşınmaz da satılacağı açıklandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Erdoğan'ın kararı ile Türkiye Şeker Fabrikaları’nın Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki taşınmazı, Eskişehir’in Alpu ilçesinde Porsuk Çayı’nın hemen yanındaki taşınmazı ve Sivrihisar ilçesindeki taşınmazı, Van’ın İpekyolu ilçesindeki iki taşınmazı özelleştirilecek.

Yine Cumhurbaşkanı Kararıyla Hazine’ye ait Yalova’nın Çiftlikköy ilçesindeki taşınmaz ve Aydın’ın Didim ilçesindeki taşınmaz özelleştirilecek.

Didim’deki özelleştirilecek taşınmaz Didim Gülbahçe Yolu’nun hemen yanında Tavşan Burnu Tabiat Parkı’nın hemen karşısında ve denize çok yakın bir konumda.

Bu arazinin özelleştirilmesine ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını bulunduğu kararda, “Taşınmazların satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine” ifadeleri kullanıldı.