Dikkat çeken yorum: 'Erdoğan bir anda vefat ederse ne olur?'

Dikkat çeken yorum: 'Erdoğan bir anda vefat ederse ne olur?'

Gazeteci Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili yazdığı yazısında "Cumhurbaşkanı Hakk’a yürürse ülkenin, devletin kontrolü bir bürokrattın eline geçecek." ifadesini kullandı.

Halk TV yazarı, gazeteci Mehmet Tezkan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında dün sosyal medyada öne sürülen spekülasyonları bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

'Erdoğan bir anda Hakk’a yürürse ne olur?' başlıklı yazısında Halk TV yazarı, gazeteci Mehmet Tezkan,  "Cumhurbaşkanı’na Allah uzun ömürler versin, sağlık sıhhati yerinde olsun. Ama çirkin söylenti, beni düşündürdü. Gerçekten Erdoğan, beklenmedik bir anda Hakk’a yürürse ne olur? Özal sonrası yaşadıklarımız gibi olmayacağı kesin" şeklinde açıklamada bulundu.

O dönem ülkeyi yönetecek bir başbakan ve hem halk hem milletvekilleri tarafından seçilen bir Meclis Başkanı olduğunu dile getiren Halk TV yazarı, gazeteci Mehmet Tezkan, "İyi kötü kuvvetler ayrılığı vardı. Cumhurbaşkanı Hakk’a yürürse ülkenin, devletin kontrolü bir bürokrattın eline geçecek. Ülkeyi o yönetmeye başlayacak" ifadesini kullanndı.

Halk TV yazarı, gazeteci Mehmet Tezkan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Şimdi diyeceksiniz ki; Anayasa’ya göre zaten 45 gün için de seçime gidilir. İyi de seçime kadar düzeni kim sağlayacak? Mesela diyelim ki ülkede nümayişler başladı. Yetki bürokrat Cumhurbaşkanın da.. Diyelim ki; Meclis’e baskı yaparak veya anlaşarak olağanüstü hal ilan etti.
Kanun Hükmünde Kararnameler çıkararak, özgürlük alanlarını kısıtladı, yargıya baskı kurdu, binlerce kişiyi işten attı yerlerine yenilerini aldı. YSK’ye direktifler verdi, Korku düzeni yaratarak kendini seçtirdi.

1 KASIM 2015 ÖRNEĞİ
Olamaz mı? Olur mu olur… Örneği var. 1 Kasım 2015 seçimleri. Ve zaten otokrat olan rejimden diktatörlüğe yolculuk; demokrasiye veda… Erdoğan’a göre kurgulandı. 1982 Anayasa’nın Kenan Evren’e göre kesilip biçildiği, ona göre elbise haline getirildiği gibi!..

'2017 ANAYASASI, ERDOĞAN EBEDİYEN ÜLKENİN BAŞINDA KALACAKMIŞ GİBİ DİZAYN EDİLDİ'
2017 Anayasası da Erdoğan ebediyen ülkeniB başında kalacakmış gibi dizayn edildi!  Beklenmedik bir anda Hakk’a yürürse diye bile düşünülmemiş. İlelebet ülkenin başında kalacak şekilde şekillendirilmiş.

'BUGÜN ÜLKEYİ İDARE EDEN SEÇİLMİŞ BİR KİŞİ VAR, GERİSİ BÜROKRAT'
Bugün ülkeyi idare eden seçilmiş bir kişi var; Erdoğan. Gerisi bürokrat. Hani AKP iktidarı bürokratik oligarşiye karşıydı. Yıllarca mücadele ettiklerini söylediler ama meğer ediyormuş gibi yapmışlar."