Dışişleri Bakanı Çavuşoğolu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü... ABD ile "pozitif" görüşme

Dışişleri Bakanı Çavuşoğolu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü... ABD ile "pozitif" görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşme ile ilgili "çok pozitif" yorumunu yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulundu. Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"F-16'LAR SADECE TÜRKİYE İÇİN DEĞİL NATO İÇİN DE ÖNEMLİ"

"İkili ilişkilerimizle ilgili konuları ele aldık. Savunma sanayii ürünlerinin Türkiye’ye verilmesi, F16 konusunu da gündeme getirdik. Enerji iş birliğimizin önemini vurguladık. F-16'ların sadece Türkiye için değil, bir müttefik olarak NATO için önemli. Şu ana kadar Kongre'den gelen mesajların genel ekseriyeti de olumlu." 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA, HALKBANK VE PKK KONUŞULDU

Dışişleri Bakanı  Çavuşoğlu, NATO’ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya’ya ile ilgili, NATO’ya üye olmak isteyen ülkelerin Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerine destek vermesinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, Blinken ile yaptığı görüşmede, Halkbank davasını da gündeme getirdiklerini aktararak, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK'ya verdiği destekten duyulan rahatsızlığı dile getirdiklerini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, Blinken'ın, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda "Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderilmesi için gerekli mesajları vereceğini" söylediğini paylaştı.

"KİMİN NEREDE ALKIŞLANDIĞININ BİR ÖNEMİ YOK"

Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresi’nde Kıbrıs hakkındaki açıklamalarının alkışlanmasına da atıfta bulunarak, "55 yıldır Kıbrıs’ta tüm planları ve çözüm önerilerini kimin reddettiğini biliyoruz" dedi ve "Kimin nerde alkışlandığının bizim için bir önemi yok" ifadelerini kullandı.