DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs kararı!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs kararı!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB İstanbul'da TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde "Umut Yan Yana" sloganıyla düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs programını bildirdi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB İstanbul'da TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde "Umut Yan Yana" sloganıyla düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs programını açıkladı.

''HER YER 1 MAYIS''
Yapılan ortak açıklamda, ''Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için 'Her gün 1 Mayıs' diyecek ve 1 Mayıs haftası boyunca taleplerimizi ifade edeceğiz. 'Her yer 1 Mayıs' diyecek, mümkün olduğunca yaygın bir biçimde işyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız'' ifadeleri kullanıldı. 

''1 MAYIS ENGELLENEMEZ''
''Akıl dışı, bilim dışı ve hukuk dışı engellemelere kalkışmayın. 1 Mayıs engellenemez!'' denilen açıklamada, ''Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs kutlarken bulaşan bir virüs tespit edilmemiştir. Çalıştığımız her gün ve çalıştığımız her yerde 1 Mayıs’ı kutlayabiliriz ve kutlayacağız'' ifadelerine yer verildi. 

 

293357-814x458.jpg

 

Açıklamadan satır başları şöyle: 

''- 1 Mayıs 2021 Birlik Mücadele ve Dayanışma gününde büyük kitlelerle merkezi biçimlerde olmasa da çok yaygın biçimde sağlıklı, güvenceli ve insanca yaşam umutlarımızı yan yana getireceğiz.

- Bu felakete son vermek, insanlık için yeni bir başlangıç yapmak, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, demokrasinin egemen olduğu, kardeşçe, barış içerisinde yaşayacağımız yeni bir toplumsal düzen kurmak ellerimizdedir. 
Umudumuz birliğimizde, mücadelemizde ve dayanışmamızdadır!"