Diyanet'ten cuma namazı açıklaması

Diyanet'ten cuma namazı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, cuma namazıyla alakalı bir bildirimde bulundu. Kurul, "Hasta ve temaslı olanların cemaate katılmamaları ve karantina şartlarına riayet etmeleri dinen zorunlu" açıklamasını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan yapılan açıklamada cuma namazına ilişkin olarak, "Hasta ve temaslı olanların cemaate katılmamaları ve karantina şartlarına riayet etmeleri dinen zorunlu" açıklamasını yaptı. 

Yapılan açıklamada, "İslam dini hayat ile sağlığın korunması ve bunlara zarar verecek şeylerin giderilmesi yönünde son derece açık hükümler getirmiştir. Müslümanlar, bu hükümlerin gereklerini yerine getirmekle ve ilgili tedbirleri almakla yükümlüdür. Özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı gereken tedbirlerin alınması dinimizin bir gereğidir. Burada bir kez daha ve önemle ifade edelim ki, bulaşıcı salgın hastalığa yakalananların ve temaslı olanların cemaate katılmamaları ve karantina şartlarına riayet etmeleri dinen zorunludur." denildi.