Diyarbakır Büyükşehir'den yandaş medyanın kışkırtmasına yanıt: "İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde"

Diyarbakır Büyükşehir'den yandaş medyanın kışkırtmasına yanıt: "İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde"

DEM Parti'nin kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'Türk bayrağını kaldırdılar' ve 'İstiklal Marşını okumadılar' şeklindeki iddialara belediyeden yanıt geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ‘bayrak’ ve ‘İstiklal Marşı’ yalanlaması geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Türk bayrağının kaldırıldığı ve İstiklal Marşı’nın okunmadığına dair iddiayı yalanladı. İddia AKP'ye yakın medya tarafından ortaya atılmıştı.

ekran-goruntusu-2024-04-19-191109.jpg

TÜRK BAYRAĞI YERİNDE, İSTİKLAL MARŞI DA OKUNDU

DEM Parti’nin kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi iktidar medyasının belediye meclis toplantısına dair ‘Türk bayrağı’ ve ‘İstiklal Marşı’ iddiasını yalanladı. Eş başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk Meclis toplantısında Türk Bayrağı’nın kaldırıldığına dair kimi yayın organında servis edilen haberlerin asli astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu."

ekran-goruntusu-2024-04-19-191050.jpg