
Diyarbakır’da 19 Mayıs Kürtçe müziklerle kutlandı
Diyarbakır’da 19 Mayıs Atatürk'ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kürtçe müzik eşliğinde kutlandı.
Diyarbakır’da 19 Mayıs, Kürtçe müzik eşliğinde coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Diyarbakır Valiliği tarafından kutlama programı düzenlendi.
KUTLAMALAR ATATÜRK ANITINA ÇELENK KONULMASIYLA BAŞLADI
Diyarbakır Valisi Vali Ali İhsan Su, DEM Partili Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Emin Akın ve kent protokolünün katıldığı program, Anıt Park’taki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla sunumuyla başladı.
ŞİİRLER OKUNDU, GELENEKSEL HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ
Valilik binası önünde süren kutlama programı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam edildi. Öğrencilerin şiirler okumasının ardından geleneksel halk oyunları gösterisi düzenlendi.
KÜRTÇE MÜZİK EŞLİĞİNDE KUTLAMA
Törende, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce görevli antrenörler eşliğinde, sporcular tarafından Wushu gösterisi büyük ilgi aldı. Programda, Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürlüğü personelleri tarafından Kürtçe müzik eşliğinde ‘Arbane Bendir’ ile Dicle Üniversitesi Halk Dansları Grubu tarafından horon gösteri ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Dans grubu tarafından Zeybek oyunu büyük alkış aldı.
Kutlama programı, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki motosikletli yunus ekiplerinin tören alanından geçişinin ardından son buldu.