Doğalgaz, elektrik ve suda KDV kaldırılmalı

Doğalgaz, elektrik ve suda KDV kaldırılmalı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla, bugün ülkenin öncelikli gündeminin hayat pahalılığı olduğuna vurgu yaptı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ( TBMM) düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki konuları değerlendirdi. Trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu Ahmet Çalık’ı anarak konuşmasına başlayan Karaduman, “Efendiliği ve yardımseverliğiyle örnek olan kardeşimizi genç yaşta toprağa verdik, mekânı cennet olsun” dedi. Karaduman, bugün “hayat pahalılığının” öncelikli gündem olarak konuşulması gerektiğinin altını çizerek, “En temel ihtiyaçlar olan; su, elektrik, doğalgaz ve ulaşım gibi kalemlere yapılan zamlarla birlikte yaşam maliyetinin her geçen gün daha da yükseldiğini görüyoruz. Bugün bir baba için çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamak, bir çiftçi için tarlada üretim yapmak, bir esnaf için dükkânını işletebilmek, bir öğrenci için eğitimine devam edebilmek son derece zorlaşmıştır. Bugün acil bir şekilde yapılması gereken özellikle vergi alanında bazı düzenlemeler var; hanelerin kullandığı elektrik, doğalgaz ve sudan alınan KDV kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN ZAMLARLA VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEKTEDİR”

Elektrik ve doğalgaza gelen zamların vatandaşın belini büktüğünü dile getiren Karaduman, “Elektrik ve doğalgaza alelacele yapılan zamlarla mağdur edilen vatandaşa yardım için kış mevsiminin bitmesi beklenmemelidir, yardımlar mart ayından önce yapılmalıdır. Enerji dağıtım şirketlerinin keyfi uygulamalarını önlemek için denetimler sıklaştırılmalıdır. Sayaç okumalarını 1-2 gün geciktirerek faturayı yüzde 127 zamlı olacak şekilde keserek vatandaşı dolandıranlara karşı da gerekli önlem ve yaptırımların getirilmesini bekliyoruz. Çiftçilerimizin kullandığı gübre, mazot, elektrik, su gibi temel girdi kalemleri vergiden muaf tutulmalıdır. Çiftçilerimizin üretim yapabilmeleri için vergi muafiyetine ek olarak destek sağlanmalıdır. Besicilerimize yem desteği sağlanmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇÖZÜMLER DE AĞIR AKSAK İŞLİYOR”

Karaduman, iktidarın Konyalı seçmeni yıllar yılı çantada keklik olarak gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: “Ne de olsa Konya’dan alacağımızı alıyoruz yaklaşımı ile Konya’ya yapılacak yatırımlar ağır aksak ilerliyor. 2022 yılı için Konya’da yapılacak çalışmalar için ayrılan bütçeye baktığımızda bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Bugün Konya ciddi bir kuraklık tehlikesi ile karşı karşıyadır. Özellikle tarımsal sulamada mevcut su kaynakları yetersizdir. Yeraltı su rezervleri bitme noktasına gelmiştir, ayrıca yeraltı suyundan faydalanmak için harcanan enerji maliyetleri çiftçimizi zor durumda bırakmaktadır. Su ihtiyacının yeraltı sularıyla karşılanması sonucunda Konya’mızın birçok noktasında obruklar oluşmaktadır. Bununla birlikte sulama problemini çözecek diğer projeler de yine aynı şekilde ağır aksak ilerliyor.”