Doğu Perinçek ve eski yardımcısı canlı yayında birbirine girdi

Doğu Perinçek ve eski yardımcısı canlı yayında birbirine girdi

CNN Türk canlı yayınında Doğu Perinçek ile bir dönem Vatan Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin arasında "askerlikten anlamıyorsun" polemiği yaşandı.

CNN Türk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi'nde Ermenistan-Azerbaycan savaşı ele alındı.

Programın konuklarından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, savaşta kesin zafer kazanılmadan masaya oturulmasının yanlış olacağını savundu.

Perinçek ayrıca, Azerbaycan'ın, saldırganlığını sürdüren Ermenistan'ı 'el ense' tabiri manevralarla ölçtükten sonra savunma stratejisini değiştirdiğini ve karşı harekatı başlattığını belirtti.

PEKİN: "3 GÜNDE STRATEJİ DEĞİŞMEZ"

Yayına video bağlantısı ile katılan Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı, Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Doğu Perinçek'in tespitini yanlış bularak, 3 günde askeri stratejinin değişmeyeceğini, askerliğin mantığına aykırı olduğunu söyledi.

Pekin ayrıca, İlham Aliyev'in yardımcısının, Ermenistan'ı masaya oturtmak için askeri hedefleri ele geçirdiklerini açıkladığını da ekledi.

PERİNÇEK'TEN PEKİN'E: "ASKERLİĞİ ÖĞRENMEMİŞSİN"

Doğu Perinçek de "Korgeneral olmuşsunuz ama askerliği öğrenmemişsiniz, ben de strateji ustasıyım, kusura bakma." dedi.

Bir dönem Vatan Partisi'nde genel başkan yardımcısı da olan İsmail Hakkı Pekin'in tepkisi şöyle oldu:

"Ayıp oluyor, sizin yaşınız kadar benim askerlik yapmışlığım var. Bırakın yerinizde konuşun lütfen. Methettiğiniz Kurtuluş Savaşı'nda bile değişmemiştir, öyle kolay değildir. Hiç yakıştıramadım."

PERİNÇEK: "SİLAH ARKADAŞLARIN SENİ ÇOK İYİ TANIYOR"

Perinçek bu kez üslubunu değiştirerek, "Ben seni yakından tanıdığım için, hiç öğrenmemişsin. Sizin buradaki konuşmalarınıza bakıyorum da bilmediğinizi görüyorum. Sizin silah arkadaşlarınız da sizi çok iyi tanıyor." dedi.

PEKİN: "HAYATINIZ BOYUNCA DEDİKODU YAPIYORSUNUZ HOCAM"

İsmail Hakkı Pekin'in de tepkisi sert oldu:

"Sen beni yakından tanıyamazsın, benim askerliğimi ölçmek, senin kapasitenin dışındadır. Sen kimsin ya, askerlikle ne alakan var. Yazık, 70 küsür yaşında bir adam, bir korgenerale bunları söylüyor. Hayatınız boyunca dedikodu yapıyorsunuz hocam. Biraz da açık ve net konuşun. Ben burada bir tespit yapıyorum, siz utanmadan askerliğimi sorguluyorsunuz. Önce mikserlik yapıp, arkasından sakinlik yapıyorsun. Bu kadar yalancı olunmaz yazıklar olsun."

Tartışmada gerilim tırmanınca moderatör Başak Şengül, araya girerek gerilimi yatıştırmaya çalıştı.