Doğu Perinçek'ten Erdoğan'a övgü dolu sözler: "Recep Tayyip Erdoğan bir aydındır, politikacılar birer ayındır"

Doğu Perinçek'ten Erdoğan'a övgü dolu sözler: "Recep Tayyip Erdoğan bir aydındır, politikacılar birer ayındır"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "aydın" ifadesini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 12'nci Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında Selim Sırrı Paşa Salonu'nda düzenlenen "Aydın ve Kültür" konulu söyleşiye katıldı. Burada açıklamalar yapan Perinçek, Erdoğan'a ve politikacılara övgüler yağdırdı.

"BİZDEN OLMAYANLAR DA AYDINDIR"

Perinçek, "Beğenmediğimiz, fikirlerini onaylamadığımız insanlar, bizden olmayanlar da aydındır. Fikirleriyle belli bir sınıfın cephesinde yer alıyor ona katkıda bulunuyorlarsa, siyasi, ideolojik olarak belli bir sınıfın faaliyetinde öncü rollerinde yer alıyorlarsa aydın diyoruz" dedi.

"BELLİ BİR KİTLEYİ TEMSİL EDEN YÖNETİCİLER AYDINDIR"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için daha önce "Tayyip Erdoğan iktidarı, vatan savaşını başarıyla yönetecek bilgi, birikim ve devlet adamlığı niteliklerinden yoksundur. Savaşı yönetemiyorlar, Türkiye’yi de yönetemiyorlar" diyen Perinçek bu kez farklı bir dil kullanarak, "Recep Tayyip Erdoğan bir aydındır. Çünkü bir partinin genel başkanı ve aynı zamanda bir devlet başkanıdır. Politikacılar birer aydındır. Siyasetçilerin hepsi öncü konumdadır. Belli bir kitleyi temsil eden yöneticiler aydındır" ifadelerini kullandı.


"KAFTANCIOĞLU TÜRK DEVLETİNE KARŞI SAFTAKİ BİR AYDIN"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için sert ifadeler kullanan Perinçek, Kaftancıoğlu'nun da aydın olduğunu fakat Kaftancıoğlu'nun Türk devletine karşı olan birinin safındaki bir aydın olduğunu öne sürdü.