DP lideri Gültekin Uysal'dan çok konuşulacak Erdoğan benzetmesi

DP lideri Gültekin Uysal'dan çok konuşulacak Erdoğan benzetmesi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ABD’de istediğini bulamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan için çok konuşulacak bir benzetmede bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uysal’ın gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti vardı.

"Erdoğan, ABD üzerinden yeni bir mağduriyet algısı oluşturarak ekonomik problemleri dış güçlere mi havale etmek istiyor?" değerlendirmesinde bulunan DP lideri, Erdoğan için de çok konuşulacak bir benzetmede bulundu.

"Erdoğan’ın Biden ile görüşemeyişinin üzerine hemen Rusya ve S-400 kartına sarılmayı ‘aşkına karşılık bulamayan gencin ilk bulduğu ile kaçmasına’ benziyor." ifadelerini kullanan Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

Rusya’ya kendini, dolayısıyla Türkiye’yi mahkûm etmek sefilliğin zirvesine çıkmak demek.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile görüşme ve görüntü verme iştahının birincil ve en önemli amacı; iç siyasette bir olumlu hava estirmekti, o da gerçekleşmedi!

Şimdi Sayın Erdoğan, Türkiye’nin itibarını zedeleyen, ABD’nin aleni tehditlerine muhatap eden ve gücünü gereksiz sorgulatan ‘diplomatik fiyaskoların’ güya hesabını Rusya üzerinden sorma hamlesi yapıyor.

Suriye’de ABD ve Rusya’nın nüfuz sahaları mutabakatı ortadayken, her gün İdlip’te saldırılara muhatap olurken Rusya’ya kendini, dolayısıyla Türkiye’yi mahkûm etmek sefilliğin zirvesine çıkmak demek.

AKP İktidarı öfke ile 'İkinci S400 bataryalarını alabiliriz' diye boş laf söyleyip ‘sürünün üzerine kurt çekmek’ yerine, önce şu aldığımız birinci S-400 bataryalarını bir aktif hale getirse milletimizin vergilerinden verdiğimiz milyar dolarlar da boşa gitmese daha iyi olur.

İlgili Haberler