DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, Fahrettin Koca'yı kutladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge ile video konferans yöntemiyle görüştü. 

Görüşmede, Covid-19'a ilişkin küresel ve bölgesel gelişmeler, Türkiye'de yürütülen çalışmalar, Türkiye’deki aşı çalışmaları ve aşılama programı ile salgın sonrası dönemin şekillendirilmesi gibi konular ele alındı. Kluge, Koca'ya, "Covid-19 vakalarının düşürülmesine kadar bütün çabalardan ve Covid-19 aşılamasını hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizden dolayı sizi tebrik etmek isterim" dedi. 

"SONBAHARA KADAR YOL KAT EDECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Koca, "Kendi aşımızı geliştirme çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin mevcut durumda DSÖ’nün COVID-19 Aşı Takip Listesi’nde klinik safhada 4, ön-klinik safhada ise 16 aşısı bulunmakta" dedi ve şunları söyledi:

"Sonbahara kadar yürüteceğimiz etkili kampanyalarla oldukça önemli bir yol kat edeceğimizi düşünüyorum. Bu aşıların geliştirilmesi ile birlikte halkımızın ve küresel insanlığın faydasına sunulması noktasında Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağımızdan ise hiç şüpheniz olmasın. Bu pandemi toplumlarımızı birçok açıdan etkiledi ve ciddi sarsıntılara neden oldu. Ekonomi ve turizm gibi birçok sektör de pandemi nedeniyle ağır darbeler aldı. Ancak, bu durum ciddi bir sorunu ve tehdidi de beraberinde getiriyor. Ekonomik kaygılar ve beklentiler doğrultusunda insan sağlığını korumaya yönelik gibi görünen önlemlerin bir araç olarak kullanıldığı, siyaset malzemesi yapıldığı, halk sağlığı açısından çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Bu durum DSÖ başta olmak üzere biz sağlıkçıların hepsine çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Yaptığınız seyahatler ve görüşmeler sırasında bu kaygıyı paylaşacağınızdan hiç şüphe duymuyorum."

"BİR MİLYON DOZ AŞI HEDEFİNE AZ ÖNCE ULAŞTIK"

Kluge ile toplantısının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca, "bir milyon doz aşı hedefine ulaşıldığını" bildirdi. Koca'nın paylaşımı şöyle:

"1 MİLYON DOZ aşı hedefine az önce ulaştık. Bir milyonuncu aşının yeri Ankara, aşı olan arkadaşımız 48 yaşında. Hatice kardeşim, günün kahramanı olduğunun farkında mısın?"

tweet.png