Duygu Asena 14.ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı

Duygu Asena 14.ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı

Gazeteci-yazar Duygu Asena, vefatının 14. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.


 Törene katılan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Duygu Asena, yaşadığı dönemde hem kadın mücadelesine hem de bu topluma kattıklarıyla hepimizin her zaman hatırlaması gereken çok önemli bir isim. Bu topraklarda Duygu Asena'lar olduğu sürece asla ve asla kimse kadınları susturamayacak ve mücadeleden alıkoyamayacak” dedi.

Gazeteci-yazar Duygu Asena, vefatının 14. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, anma töreninde “Duygu Asena, yaşadığı dönemde hem kadın mücadelesine hem de bu topluma kattıklarıyla hepimizin her zaman hatırlaması gereken çok önemli bir isim. Bu topraklarda Duygu Asena'lar olduğu sürece asla ve asla kimse kadınları susturamayacak ve mücadeleden alıkoyamayacak” dedi.

Gazeteci-yazar Duygu Asena için vefatının 14. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Anma törenine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Duygu Asena’nın kabrinin restore edilmesini sağlayan CHP’li kadın meclis üyelerine teşekkür etti.

Kaftancıoğlu, “Duygu Asena’nın mezarında sonsuzluğu temsil eden figürün yıpranmış olması sebebiyle İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek mezar taşının olması gerektiği gibi restore edilmesini sağlayan İBB CHP kadın meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bizler bugün burada kadınlarının sorunlarını, kadınları yok etmeye çalışan anlayışa karşı Duygu Asena ile birlikte bir duruş sergiliyoruz. Bu topraklarda Duygu Asena'lar olduğu sürece asla ve asla kimse kadınları susturamayacak ve mücadeleden alıkoyamayacak” dedi.

Asena’nın Türkiye’de kadın mücadelesine kattıklarıyla her zaman hatırlanması gerektiğini de vurgulayan Kaftancıoğlu, “Yaşadığı dönemde hem kadın mücadelesine hem de bu topluma kattıklarıyla hepimizin sadece ölüm yıl dönümünde değil her zaman hatırlamamız gereken bir isim Duygu Asena. Onu anlamak ve mücadelesini yaşatmak hepimizin görevi” diye konuştu.