DW Türkçe'nin Suriyeli haberine tepki yağdı... Suriye'den gelen Suriyeliler, Suriye'nin demografisini bozacak!

DW Türkçe'nin Suriyeli haberine tepki yağdı... Suriye'den gelen Suriyeliler, Suriye'nin demografisini bozacak!

Almanya merkezli yayın kuruluşu olan Deutsche Welle, Türkiye'nin göndermeyi planladığını söylediği 1 milyon Suriyeliye dair bir görüş, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Deutsche Welle'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili yayınladığı haber Türkçe'ye çevrilerek 'Mültecilerin siyasi malzemeye dönüştürülmesi' başlığıyla DW Türkçe'nin internet sitesinden yayınlandı.

Haberde, Alman Friedrich Ebert Vakfı’nın Suriye konusundaki uzmanlarından olduğunu ifade eden Salam Said'in yorum ve görüşleri yer aldı.

Haberdeki dikkat çeken ve tepki toplayan ifadeler şu şekilde:

'Said’e göre Erdoğan’ın hedefi Kuzey Irak’taki gibi bir bölgesel ve otonom Kürt yönetimi kurulmasını engellemek.' 

'Said'e göre, eğer Erdoğan yaklaşık 1 milyon Suriyeli Arap sığınmacıyı Suriye’nin kuzeyine yerleştirmeyi başarırsa, bu o bölgede yaşayan Kürtlere büyük darbe olacak. Böyle bir adım o bölgedeki demografik yapıyı genel olarak Kürtlerin aleyhine çevirebilir. Ve orada yaşayacak Suriyeli Arap sığınmacılar da Türkiye'nin desteğine ihtiyaç duymak durumunda kalır. Böylece siyasi ve ekonomik olarak Türkiye'ye de bağımlı olabilir. İlaveten Türkiye Suriye'nin kuzeyindeki bir bölümü tamamen kendi kontrolü altına almış olacak.'