Ednan Arslan'dan Çeşme'de Daria Kyryliuk dövülmesine sert tepki!

Ednan Arslan'dan Çeşme'de Daria Kyryliuk dövülmesine sert tepki!

Ukraynalı top model Daria Kyryliuk, tatil için geldiği İzmir Çeşme’de saldırıya uğraması üzerine konuyla ilgili İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan sert açıklama...

Ukraynalı top model Daria Kyryliuk, tatil için geldiği İzmir Çeşme’de saldırıya uğraması üzerine konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Memleketimiz misafirperverliği ile tüm dünyaya nam salmış, güzide bir memlekettir. Halkımız, misafire bırakın saldırmayı, yıllar yılı kapılarını açmış, evlerinde ağırlamış bir halktır. Bir grup kişiler, bir kadına ve yanındaki gruba saldırıyor ve ne yazık ki İzmir’e hiç yakışmayan bir olay meydana geliyor. Bu olay asla sadece turistlere saldırı niteliği taşımamaktadır. Kadına şiddet konusunun ne kadar toplumsal bir sorun olduğunu gözler önüne sermektedir” diyen Arslan “Yapılan bu kabul edilemez davranış milletimizin kültürel kodlarında asla yoktur. Bu şiddet olayının gerekli şekilde adli mercilere iletildiğini görüyoruz. Bizlerde bu konunun takipçisiyiz” açıklamasında bulundu.


Saldırganların en ağır şekilde gerekli cezayı alması gerektiğini ifade eden Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Bu münferit olay hepimizi derinden üzmüştür ve asla kabul edilemez. Bu olayın İzmir’in ve Çeşme’nin konuk severliğine gölge düşürmesini istemeyiz, emniyet yetkilileri ile görüştüm, belediyemiz ile görüştüm, gerekli soruşturma başlatılmıştır. İlgili kişiler önlemlerin alındığını ve gerekli çalışmaların başladığını ifade ettiler.

İZMİR VE İZMİRLİ BU OLAYLARA ASLA İZİN VERMEZ
İzmir bir Cumhuriyet ve sevgi şehridir, konuk severdir, hoşgörüsü yüksektir. Bu münferit olayında yaraları mutlaka sarılacaktır. Bu tür olayların yaşanmaması için her türlü çabayı göstereceğiz. Bu sorunları birlik ve dayanışmayla, toplumsal sağduyuyu güçlendirerek ve hep birlikte bu olaylara tepki koyarak aşarız. Ben bu olayı sonuna kadar takip edeceğimi ifade etmek istiyorum. Bu tür münferit olaylarla Çeşme ve İzmir’in adının lekelenmesine izin vermeyeceğiz. İl Emniyet Müdürümüz, Valimiz ve Belediye Başkanımız hızla hareket ederek bu olayın üzerine gittiler ve ben saldırganların gereken şekilde adli mercilerce işlemlerinin yapılacağına inanıyorum. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kime ve nasıl yönelirse yönelsin hepsi için aynı tepkiyi veririz. Ama bu tür münferit olaylar maalesef ülke olarak son dönemde yaşanan Kadına Karşı şiddet olayları ile birlikte anılacaktır. İzmir ve İzmirli bu olaylara asla izin vermez ve bizim yaşam kültürümüzde bu asla kabul edilemez. Saldırıda yaralanan misafirlerimize de geçmiş olsun diyorum. İzmir için bu tür bir olayın tekrarlanmaması için gereken önlemlerin ivedilikle alınacağına inanıyorum.