Eğer biraz soluklandıysanız sıkı durun! Gelen vergiler yetersiz kalmış... O tarihte yenileri geliyor

Eğer biraz soluklandıysanız sıkı durun! Gelen vergiler yetersiz kalmış... O tarihte yenileri geliyor

Resmi Gazete’de yayımlanan vergi artışlarının yetersiz kalacağını söyleyen, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vergi Uzmanı Dr. Nedim Türkmen, yeni vergilerin geleceğini ifade etti.

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vergi Uzmanı Dr. Nedim Türkmen, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan vergi artışlarının yetersiz kalacağını ve yeni vergilerin geleceğini söyledi. Türkmen tarih de verdi.

EKİM AYINDA YENİ VERGİLER YOLDA

Türkmen, yaptığı açıklamasında, “Bu zamlar henüz başlangıç, ekim ayında vergi oranları yeniden artacağını, hatta gelir vergisi mükelleflerine ek vergi getirilmesinin gündemde olacağını düşünüyorum" dedi.

"KKM'DEN ÇIKMAK MÜMKÜN DEĞİL" 

Türkmen, kur korumalı mevduat içinse şunları söyledi:

"Bunları vergi gelirlerinden ödeyemezsiniz. Türk Lirası'ndan KKM'ye geçenlere şu ana kadar 96,5 milyar lira ödedik. Bu torba yasa teklifiyle KKM yükünü, bütçe açığı yaratmasın diye Merkez Bankası'na gönderiyor. Bu durum para basılacağı anlamına geliyor. Benim hesaplarıma göre 2027'den önce KKM'den çıkmak mümkün değil. Hem dövizden hem de TL'den KKM'ye geçenler için Merkez Bankası bu parayı nasıl ödeyecek? Para basacaksın, bu da enflasyon yaratacak"