Ekrem İmamoğlu, 25 yıl sonra gelen 'kreş' vaadi için Murat Kurum'a ne dedi?

Ekrem İmamoğlu, 25 yıl sonra gelen 'kreş' vaadi için Murat Kurum'a ne dedi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan AKP İstanbul adayı Murat Kurum'a kreş yanıtı geldi. İmamoğlu, geçen 25 yıllık AKP dönemini hatırlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yuvamız İstanbul Kreşleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Açılışa katılan ve 11 ilçede 11 kreşin daha açıldığını duyuran İmamoğlu, AKP'li rakibi Murat Kurum'un 'kreş' çıkışına da değindi.

ekran-goruntusu-2024-02-16-164953.png

"25 YIL İSTANBUL'A TEK BİR KREŞ AÇMAYAN YÖNETİM"

Murat Kurum'un kreş vaadini eleştiren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bizden önce 25 yıl boyunca İstanbul'a tek bir kreş bile açmayan yönetim, sıfırdan başlayacakmış gibi kreş açmayı en önemli vaatlerinden birisi olarak dile getiriyor. Ben buna seviniyorum. Bunun bir mega proje olduğunu anlayabilmişler. Böylesine bir hizmeti hiç gündemine olmayan bir kısım adayların bile gündemine dahil etmekten mutlu oluyoruz.

ekran-goruntusu-2024-02-16-164957.png

"ZANNETTİLER Kİ İMAMOĞLU VAADEDECEK SONRA UNUTACAK"

Biz 2019 yılında bu kreş vaadimizi söylediğimizde hafife aldıklarını lütfen hatırlayın. Zannettiler k; Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları, bunu vaat edecekler sonra da unutacaklar. Biz samimiyiz. Onlar gibi 25 yıl unutup, bugün seçimden önce '-ceğiz, cağız' demiyoruz. Biz söyledik, yaptık. Mart ayı itibariyle 100'ü aşkın kreş İstanbul'da hizmet veriyor olacak. Kapasiteyi böylesi bir sayıya çıkarmak bizim için önemli."

ekran-goruntusu-2024-02-16-165001.png

MURAT KURUM'UN 'KREŞ' VAADİ

AKP İBB Adayı Murat Kurum, kreş vaadiyle ilgili şöyle demişti:

"Her mahalleye çocuklarımız için kreş hizmeti götüreceğimiz, tüm gece emekçilerimiz için 7/24 nöbetçi kreş hizmeti getiriyoruz. 0-4 yaşı değiştiriyoruz. Yaşı 0-6 olan çocuğu bulunan annelere de ücretsiz kart getiriyoruz. Babalara da ücretsiz taşıma sözü veriyoruz."