Ekrem İmamoğlu, ceketleri çıkarttırdı: "Bu yoldan dönmek yok"

Ekrem İmamoğlu, ceketleri çıkarttırdı: "Bu yoldan dönmek yok"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir kez daha ceketini çıkardı ve partililerden de aynısını istedi. İmamoğlu, ”Bu yoldan dönmek yok” dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul ilçe belediye başkan adayları tanıtım buluşmasında konuştu.

2019’da tekrarlanan İstanbul seçimi öncesindeki gibi ‘ceketi çıkaran’ ve partililerden de aynısını isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Bu yoldan dönmek yok” mesajı verdi.

ekran-goruntusu-2024-02-13-173821.png

"BU YOLDAN DÖNMEK YOK"

Aday gösterilmeyenlerin tepki gösterebileceğini, protestoların CHP’de yeri olduğunu belirten İmamoğlu, ”Bizim demokrasi anlayışımızda bunu yapabilirler” dedi. Seçimin sadece İstanbul’u kazanmaktan ibaret olmadığını belirten İmamoğlu, ”Bu yoldan dönmek yok” dedi.

ekran-goruntusu-2024-02-13-173902.png

İSTANBUL'A İHANETİ HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’a ihanet ettik” sözlerini hatırlatan İmamoğlu, “Biz size ihanet ettirmeyeceğiz. Biz İstanbul’un muhafızı olmaya devam edeceğiz” dedi. İmamoğlu, Erdoğan’a Hatay sözleri üzerinden de yüklendi.

Tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesinde olduğu gibi yeniden ‘ceketini çıkaran’ İmamoğlu, salondaki partililerden de aynısını istedi ve ”Yola çıkıyoruz” mesajı verdi.

"İSTANBULLULAR ESKİ İSRAF VE İHANET DEVRİNİ İSTEMİYOR"

İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bu şehirde gücün ve özellikle bu akışın yönünü değişmesi hiç kolay olmadı. Soruşturmalar yaşadık engellemeler yaşadık her seferinde İstanbullular yanımızda oldu. 16 milyon insanımızla bu oyunu bozduk. Ben veya biz değil İstanbul başardı diyoruz. İstanbullular gündelik siyasetin bütün küçük hesaplarını alt üst edecek, İstanbullular gözleriyle görüp, yaşadıkları hayatlarını güzelleştirecek büyük değişimin yanında yer almaya devam edecek. Bu durum bazı kişi ve partiler ikbal ve beka sorunu olarak görebilirler onlar İstanbul seçimlerini başka mecralara çekmeye çalışabilirler fakat İstanbulluların gündemi belli. İstanbullular daha fazla sosyal destek daha fazla yeşil alan, daha fazla kreş, daha fazla kent lokantası daha fazla spor tesisi istiyor. bütün bunları da ancak bizim başarabileceğimizi görüyor ve biliyor. İstanbullular depreme hazırlıkta sergilediğimiz ciddi politikalar artsın istiyorlar. İstanbullular o eski israf ve ihanet devrine asla geri dönülsün istemiyorlar.

"İSTANBULLULARIN İSTEDİĞİ OLACAK"

Bu kardeşiniz size söz veriyor; bu şehirde kimsenin inancına kimsenin siyasi düşüncesine kimsenin yaşam tarzına bakmadan ayrımcılık yapmadan adil ve özgür bir kent, bu şehir herkesin şehri. Bu şehir Kürtlerin şehri, bu şehir Alevilerin şehri, bu şehir Boşnakların şehri, bu şehir Ermenilerin şehri, bu şehir Süryanilerin şehri. Bu şehirde 16 milyon özgür Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. Bu şehirde vatan sever, bayrağını seven Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde cumhuriyetin izinde yürüyecek 16 milyon insan var. İstanbulluların istediği olacak. onun için buradayız.

"16 MİLYONUN İKTİDARINA YÜRÜYORUZ"

Hedefimiz ve parolamız belli, tam yol ileri! İstanbul’a hizmet için tam yol ileri. Yolumuz bahtımız açık olsun. Hep birlikte16 milyonun iktidarına yürüyoruz."