Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'a 14 Mayıs öncesi verdiği sözünü hatırlattı: "10 ay geçti kaldırın"

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'a 14 Mayıs öncesi verdiği sözünü hatırlattı: "10 ay geçti kaldırın"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Mayıs seçimleri öncesi verdiği mülakat sözünü hatırlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de konuştu. 2023 genel seçimlerinde Erdoğan'ın vaat edip yerine getirmediklerini hatırlatan İmamoğlu 'mülakat' sözüne işaret etti.

"KALDIRIN ŞU MÜLAKATI"

Mülakatın kaldırılması çağrısı yapan İmamoğlu şöyle konuştu:

“Hani gençlerin başarısı dikkate alınacaktı? 10 ay geçti, kaldırın şu mülakatı. Bari bir yerde adaletiniz olsun. Öyle değil mi sevgili gençler ama diyemiyor. Bunu hatırlatan gazeteci de kalmadı. Bunu ona soracak gazeteci de kalmadı. Bu vaat için metro gibi kredi bulmaya da gerek yok. Bu vaat için yurt dışından bir teknoloji vesaire bulup getirmeye de gerek yok. Bu vaat için alın teri harcanmasını da gerek yok. Bir talimat. ‘Mülakatı kaldırın’ dese, kalkacak. Hatırlayın; bunlar gece yarısı kararname yazmada mahir değiller mi? Bir gecede, kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediler mi?

"3600 EK GÖSTERGE ÇIKACAK VAADİYDİ. O DA HALA YAPILMADI"

10 ay önce vaatlerinden biri de neydi? 3600 ek gösterge çıkacak vaadiydi. Doğru mu? Nerede? Yok. O da hâlâ yapılmadı. Seçimi kazanırsa onu da asla yapmaz. Zaten kazanamayacak da. Siz ona gereken dersi vereceksiniz. Beni de memleketimin her köşesini de koruyan kahraman polislerimiz var. Polislere de benim sevgim, saygım çok büyük. Bu insanlar, gece-gündüz bu milletin güvenliği için çalışıyorlar. Ayaklarına taş değmesin. Burunları kanamasın. Allah onları korusun. Değil 8 saat, 16-18 saat çalışıyorlar. Peki, 18 saat çalışan polisimize neden tek kuruş dahi fazla mesai vermiyorsunuz? Hafta sonu tatillerinde, iftarda, sahurda, bayramda, seyranda 7/24 koşturuyorlar mı? Diğer bütün devlet memurlarına verdiğiniz fazla mesai ücretini, polisimize neden vermiyorsunuz? Polisler evine, ailesine, eşine, çocuğuna hasret yaşamıyor mu? Bazen bunalıma girip, canına kıyan polislerimiz oluyor. Allah korusun. Fazla mesai ücretini neden polislerimize layık görmüyorsunuz?