Ekrem İmamoğlu, İzmir'deki mahşeri kalabalığa seslendi: "Kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz... 86 milyonun iktidarı geliyor, bir avuç insan kaybediyor"

Ekrem İmamoğlu, İzmir'deki mahşeri kalabalığa seslendi: "Kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz... 86 milyonun iktidarı geliyor, bir avuç insan kaybediyor"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Gündoğdu Meydanı'ndan yurttaşlara seslendi.

Ekrem İmamoğlu, İzmir'deki coşkulu kalabalığa şunları söyledi:

"MİLLETİN EVLATLARINA GÜVENİYORUZ"

"Kazanıyoruz İzmir, kazanıyoruz... Millet kazanıyor millet! Hiç şüpheniz olmasın. Millet kazanıyor. Çünkü sizlere güveniyoruz. İzmir'e güveniyoruz. Türkiye'ye güveniyoruz. Doğusuna batısına, güneyine kuzeyine güveniyoruz. Gençlere, hanımefendilere, beyefendilere güveniyoruz. Çocuklara güveniyoruz çocuklara. Milletin evlatlarına güveniyoruz. 

"ATATÜRK BİZE DEMOKRASİYİ EMANET ETTİ"

Demokrasi aşığı milletimize güveniyoruz. Çünkü cumhuriyetimiz kurulurken millet iradesi esas alındı. Millet iradesi önüne koyuldu ve o yol takip edildi. Samsun'dan Amasya'ya, Amasya'dan Erzurum'a, Erzurum'dan Sivas'a ve sonunda Ankara'da egemenlik kayıtsız şartsız milletindir denildi. Atatürk, bize hem cumhuriyeti hem milletin meclisini hem de demokrasiyi emanet etti.

"MİLLİ İRADEYİ ESAS ALINAN YOL İKİNCİ YÜZYILIN BAŞINDA MUHTEŞEM BİR DÖNEM VAAT EDİYOR"

Millet İttifakı işte tam da cumhuriyetin yolunu takip ediyor. Yine takip edilen milli iradeyi esas alınan yol ve bu yol hepimize ikinci yüzyılın başında muhteşem bir dönem vaat ediyor. Millet İttifakı bu milletin ortak aklı. Millet İttifakı bu milletin ortak ruhu, birliği ve buradan şunu söylemek istiyorum. Tabi ki bir birleştirici güç lazım. 6 liderin ortaya koyduğu bu birlik muhteşem. İşte burada beni görüyorsunuz. Aslında bu ittifakın en önemli kazanımlarından biri İstanbul'u kazandık. Birlikte kazandık. Milletin iradesinin bir arada oluşuyla kazandık. O birleştirici gücü ortaya koyan ve sürekli sürecin sonunda demokrasi kazanımlarının teminatı olan ve Allah'ın izni ile 15 Mayıs sabahı 13. cumhurbaşkanımız olacak Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyoruz.

"NEFER GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

Bu kadrolar milletin ihtiyaçlarını esas alan kadrolar. Millet İttifakı'nın kadroları liyakatli kadrolar. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız size hizmetleriyle hitap etti. Ankara Büyükşehir Başkanı inşallah 15 Mayıs sonrası birlikte Türkiye'nin her konusuna, her sürecine, sorununa başta şehirlerimiz, çocuklar, kadınlar, gençler, geleceğimiz, deprem tüm hususlarda bir nefer gibi çalışacak. Biz bu süreci milletin evlatlarıyla yürüteceğiz.

"ORTAK AKIL İŞ BAŞINA GELİYOR"

Türkiye'nin sorunları çözülsün, ekonomi rahatlasın istiyoruz. Mutfaktaki yangın sönsün istiyoruz. Paramız pul olmasın istiyoruz. Gençleri yeniden işe, aşa, üretime ve geleceğin teknolojileriyle buluşsun istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Ortak akıl iş başa geliyor. Hazır ol İzmir, hazır ol Türkiye."

"HADİ ORADAN"

Seçimi onlar kazanırsa milli irade, seçimi Millet İttifakı kazanırsa darbeymiş. Hadi oradan! Hadi oradan! Hadi oradan! Bu, usulsüzlüklere nasıl başvurduklarını İstanbul'dan hatırlıyorsunuz. Düşünün ki bir sandığa 4 oy atılmış ama birisi geçersiz. Bak bak bak! Bir de yine o zaman utanmadan 'çaldılar' dediler, 'hırsızlar' dediler millete. Ama ne oldu? 13 bin oyu yeterli görmeyen akla 806 bin oyluk Osmanlı tokadı attılar."

"ONLARIN DEVRİ BİTTİ, DİNLEYENLERİ BİLE YOK"

Sizden isteğim şu. Kazanıyoruz! İzmirliler, 86 milyon insanımız kazanıyor. Kazanıyoruz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Kazanıyoruz... Kazanıyoruz.. 86 milyonun iktidarı geliyor, bir avuç insan kaybediyor. Ben her şeyin hakimiyim diyen akıl tıpış tıpış evine gidiyor. Onların devri bitti. Meydanlarda dinleyen bile yok. Gülün geçin. 14 Mayıs'a hazırlanmaya, kalan günleri eşimizle dostumuzla konuşmaya, gençler arkadaşlarınızla bütünleşmenin en önemli konum olduğunu, 14 Mayıs günü sandıklara sahip çıkmaya, Türkiye Gönüllülerine üye olmaya hazır mıyız?"