Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'u destekleyen Tansu Çiller'e seslendi: "Onun niçin desteklediğini ben biliyorum"

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'u destekleyen Tansu Çiller'e seslendi: "Onun niçin desteklediğini ben biliyorum"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimde AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'u destekleyeceğini söyleyen eski Başbakan Tansu Çiller'e yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Halk Buluşması'nda konuştu.

"KENDİSİ EKONOMİYİ PERİŞAN ETMEKLE MAHARETLİDİR"

Eski Başbakan Tansu Çiller'in AKP'li Murat Kurum'a destek açıklamasına değinen İmamoğlu, "Kendisi ekonomiyi perişan etmekte maharetlidir. Aynı bugünkü gibi üç haneli enflasyonları, yüksek faizleri bize 90'lı yılların ortasında yaşatmış birisidir. Hanımefendi 'Desteğim sayın Kurum'a demiş. Kentsel dönüşümü çözermiş! Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor" dedi.

"ŞAHSINA AİT 13 BİN METREKARELİK ARAZİYE ISRARLA İMAR ÇIKARTTI, BİZ İPTAL ETTİK"

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Sarıyer'de şahsına ait 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık ve iptal ettik. Bana niye destek versin! Destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş, ben de milletime rant kazanmak için çalışıyorum. Aradaki fark bu."

ÇİLLER NE DEMİŞTİ?

AKP ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'la birlikte dün "İstanbul'u Büyüten Kadınlar" isimli programa katılan eski Başbakan Tansu Çiller, "İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum. Çok önemli noktalara değindi. En önemlisi depremdi. Deprem geliyor İstanbul'a, bunu bilmek lazım. İstanbullu, ulaştırmada çok büyük zaman kaybediyor İstanbullu hayat gidiyor. O saatler kaybedilmemesi gereken saatler" demişti.