Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'u hezimete uğrattı! Yeni açıklama geldi: 1 milyonu aşkın fark

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'u hezimete uğrattı! Yeni açıklama geldi: 1 milyonu aşkın fark

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimin gidişatına ilişkin yeni açıklama yaparak Murat Kurum'dan 1 milyondan fazla oy farkı ile önde olduğunu açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimin gidişatına ilişkin kameralar karşısına geçerek yeni açıklamada bulundu. İmamoğlu şunları söyledi:

"1 MİLYONUN DAHA ÜSTÜNDE FARKLA BİRİNCİ DURUMDAYIZ"

"En son sizlerle paylaştığım süreçten bu yana artık seçimin son anlarına yaklaşmış durumdayız. Şu anda bizim sistemimizdeki verilere göre 1 milyonun daha üstünde farkla birinci durumdayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibarıyla artık yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkı 16 milyon insanımızla birlikte bize vermiştir diyebiliriz.

İMAMOĞLU, KURUM'DAN 52'YE 39.5 ORANINDA ÖNDE

Elbette resmi açıklamaları, YSK il, ilçeler rakamlarıyla mazbata anıdır esas olan. Ama şu an itibarıyla 1 milyonun üstünde bir oy ile hemen hemen sonuçlar belli olmuştur diyebilirim. Açıkçası yüzde 52'ye yakın bir oy oranımızla yüzde 39.5 civarında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte.

"11 BELEDİYE DAHA EKLEDİK"

Bunun yanı sıra bizi mutlu eden hedef ilçelerimizin gerçekleşmiş olmasıdır. 14 belediyemizin tamamı yönettiğimiz görevimize devam edeceğimiz noktasında sorun yaşamadık. Yanı sıra 11 belediyede de artık elde ettiğimiz veriler gereği sonuçlanma aşamasına gelinmiş, neredeyse sonuçlar belli olmuş diyebileceğimiz ilçeler."

İmamoğlu ayrıca sürecin bitmediğini ve belediye meclisi ile ilçe başkanlıklarında takibi sürdürdüklerini ifade etti.