Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak davasında flaş gelişme!

Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak davasında flaş gelişme!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak davası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle yargılandığı davada karar çıkmadı. Davanın bir sonraki duruşması 31 Mayıs tarihine ertelendi. 

SİYASİ YASAK DAVASINA ERTELEME

İmamoğlu'nun, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla siyasi yasak ve hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü.

Bir önceki duruşmada hakim, savcının İmamoğlu'nun zorla getirilmesi talebini reddetmişti.

Bugün görülen, İmamoğlu'nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle yargılandığı davada karar çıkmadı. Davanın bir sonraki duruşması 31 Mayıs'ta yapılacak. 

NELER YAŞANDI?

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İçişleri Bakanlığı ihbar eden; Ekrem İmamoğlu, Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ise şüpheli olarak yer alıyor.

İddianamede, 29 Aralık 2015 tarihinde "Kültür Merkezlerinde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi" ihalesi sırasında, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu, diğer sanıkların ise belediyede müdür ve personel olarak görev yaptıkları belirtiliyor.

İddianamede, Beylikdüzü Belediye Başkanlığının 250 bin 86 lira fazladan para ödediği ve kamu zararına neden olduğu öne sürülüyor.

İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin "ihaleye fesat karıştırma" suçundan 3'er yıldan 7'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Ayrıca 7 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesi gereğince siyasi yasak uygulanması da isteniyor.

Ekrem İmamoğlu'na, 2022 yılında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Siyasi yasak da öngören ceza, İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay tarafından da onanırsa kesinleşecek ve uygulamaya konacak.