Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Yeniden İstanbul' yanıtı: "5 yıl geriden geliyor"

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Yeniden İstanbul' yanıtı: "5 yıl geriden geliyor"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Unutmayın bugün bir başlık atıyorum, yeniden İstanbul” açıklamasına yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Gençler, bugün bir başlık atıyorum. Yeniden İstanbul” sözlerine yanıt verdi.

"BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİNLER"

Erdoğan'ın AKP grup toplantısında yaklaşan yerel seçimlerle ilgili “Gençler, bugün bir başlık atıyorum. Yeniden İstanbul” açıklamasına ilişkin değerlendirme yapan İmamoğlu, söz konusu açıklamaya şöyle yanıt verdi:

“5 yıl geriden geliyor. O ‘yeniden İstanbul', İstanbul’un yenilenmesi, güçlenmesi, iyileşmesi, güzelleşmesi' başlığı 2019'un 31 Mart'ında atıldı. O yolculuk devam ediyor. Bizi izlemeye devam etsinler” 

"NELER GÖRMEDİK Kİ?"

“Yarın da ihaleye fesat karıştırması suçlamasıyla açılan davanın duruşması var. Gidecek misiniz?” sorusuna İmamoğlu “O süreçleri hukukçularımız takip ediyorlar. Bugüne kadar çokça dava girişimi, araştırma, soruşturma girişimi… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin on binlerce çalışanına terörist yakıştırmaları… Neler görmedik ki? Hala böyle işler devam ediyor. Bu bahsettiğiniz dosyalar bile birkaç kez karıştırılıp karıştırılıp, ‘soruşturmaya gerek olmadığı' yönünde raporların çıktığı bir şeyde, tekrar tekrar şu anda görevde olmayan bir bakanın döneminde zorla ilçeye yönlendirilip açılmak için ellerinden gelen gayretle bir davaya dönüştürme çabasının sonucu. Umuyorum hak yerini bulacaktır. Adalete güveniyoruz” ifadelerini kullandı.