Ekrem İmamoğlu'ndan sel sonrası açıklama

Ekrem İmamoğlu'ndan sel sonrası açıklama

Dün akşamdan bu yana İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış kenti olumsuz etkiledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 21 il için yapılan kuvvetli yağış uyarısında "Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" uyarısında bulunmuştu. 

Uyarıların ardından mega kentte yoğun bir yağış görüldü. 

Gece saatlerinde yaşanan kuvvetli sağanak yağmur, yoğun yıldırım ile Başakşehir, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü ilçelerinde etkili oldu. İBB'den yapılan açıklamaya göre anlık şimşek verisi haritalarından, dakikada 65 şimşek çakmasının yaşandığı görüldü.

Konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul’a bir gecede, ortalama Temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3.179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale ettti. Şu an 360 personelimiz sadece Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı" 

Bayramın ilk günü ikindi saatlerinde ailesiyle il dışında olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim" dedi.