Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya hodri meydan: "İspat edersen ben, edemezsen sen istifa et"

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya hodri meydan: "İspat edersen ben, edemezsen sen istifa et"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini aradığına ilişkin iddiaları yalanladı ve Soylu'ya iddiasını ispat etmeye davet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır" sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketleyerek Soylu'ya istifa çağrısı yaptı:

 

"KUYRUKLU YALAN"

"Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN"

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu daha sonra, hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak verilen mahkeme kararının gerekçeli kararının açıklanması sonrası açıklamalarda bulundu. İmamoğlu şöyle dedi:

"BEŞTEPE'DE YAZILMIŞ BİR SENARYO"

"Bu Beştepe'de yazılmış bir senaryodur. Bu seçimi kaybedeceğini anlayan iktidar, bu seçimi kazanmak için yapılacak her şey mübahtır yolunu izliyor"

"ŞAŞKINLIĞIN BÖYLE BİR YALANLA BİRLEŞTİĞİ BİR ANI GÖRMEDİM"

"Ben hiç kimseye telefon açmadım, açmam. Kimseye de ailemi şikayet etmem. Siyasi hayatımda da kişisel hayatımda da yapmam. Bunu birçok iftirayla karşı tarafı lekelemeyle hayatını geçirmiş, bir günde partisini terk edip başka partiye gittikten sonra 180 derecde sözlerini değiştirmiş insandan anlamasını beklemiyorum. Bu şahsın zat-ı muhterem şahıs, sayın bakan 'beni aradı, bana saygılarını sundu ve bu münasebetle bir iş konusunda yardım istedi.' Ben şaşkınlığın böyle bir yalanla birleştiği bir anı, seviyenin bu kadar düştüğünü görmedim. Kendisiyle masada bir kez toplantı yaptım. Adalar aracının çalışabilmesi için 6 saat tartıştık. Sayın Cumhurbaşkanı telefonla toplantıya katıldı da onay aldık. Masa dışında da 2 kez telefonla görüştüğüm doğrudur.

"SAYIN BAKAN ACİZLİĞİNİZİ MİLLETİMİZ GÖRDÜ"

"Birinde benim çalışma arkadaşlarıma ayar verme girişiminde bulunduğu telefon konuşmamızda kendisine haddini bildirdim. Diğerinde de İSKİ'ye bir valinin geçiş iznini almak için aradığında yine yalan ve iftirayla dolu cümlelerinde kendisine iade-i cevabımı telefonda verdim. Onun için benim telefonda konuşma biçimimi en iyi bilen bakanlardan birisidir. Saygı çerçevesinde konuşan her bakanla da nasıl saygılı hitap ettiğimi de yine aynı kabinede bulunan saygın bakanlar da bilir. Onlara sorabilir.

Kendisinin üslubuna hak ettiği şekilde cevabını verdim. Hiçbir belgemize cevap veremedi. Ey sayın bakan acizliğini milletimiz gördü."

"ÇOK MAZLUMUN AHI VAR ÜZERİNDE"

"Sana tavsiyem pılını pırtını topla, ceketini al evine git. Daha fazla kendini paralama. Bu zavallığın üzerinden de ekranlar önünde gözü neredeyse buğulanacak şekilde kendini de mağduriyet sınıfına koyup o sandalyeye oturmaya kalkma.Çok mazlumun ahı var sende. Seni Allah'a havale ediyorum, seni seçilmiş sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a havale ediyorum."