Emekli maaşındaki son rakam ortaya çıktı! SGK uzmanı Emin Yılmaz açıkladı

Emekli maaşındaki son rakam ortaya çıktı! SGK uzmanı Emin Yılmaz açıkladı

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammı ile ilgili son rakamı duyurdu.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz’dan emekliyi bayram ettirecek açıklama geldi. Milyonlarca emekli temmuzda maaşlarına ne kadar zam yapılacağını beklerken, konuşulan son rakam sızdı.

kredil2-22-1280x720.jpg

Emekliler, Temmuz ayında maaşlarına yansıyacak enflasyon farkı ve olası refah payı eklemesi ile ilgili gelişmeleri mercek altına almış durumda. SGK ve Bağ-Kur emeklileri en düşük emeklilik aylıklarının ne kadar olacağını merakla beklerken, SGK Uzmanı Emin Yılmaz, bu konuda çarpıcı bir açıklama yaptı.

ekran-goruntusu-2024-03-17-133026.png

HÜKÜMETTEN 'EK ZAM' İÇİN KIRMIZI IŞIK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için Temmuz ayındaki maaş zammını işaret etmişti. Buna karşın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ve memurlara 6 aylık enflasyon farkı dışında ek zam gelmeyeceğini, asgari ücretliler için ise ek zam yapılmayacağını açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-03-17-133038.png

4 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

4 aylık enflasyon farkı oranı TÜİK tarafından yüzde 18,72 olarak açıklandı. Yüksek enflasyondan dolayı maaşlar eriyen emekliler, Temmuz ayında ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor. Alım güçlerini her geçen gün kaybeden emekliler, hükümetten gerekli düzeltmeleri ve iyileştirmeleri bekliyor.

ekran-goruntusu-2024-03-17-133016.png

EMEKLİ MAAŞINDA 3 ALTERNATİF

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, zamlardaki üç alternatifi ortaya koyarken, en düşük emekli aylığını da açıkladı. Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Üç alternatif denenebilir. Yüzde 25,33 ve 42 seviyeleri ortaya çıkabilir. Alt seviye değil de üst seviyeyi bulma ihtimali olabilir. En düşük emekli maaşının ise muhtemel olarak 12 bin 500 ile 15 bin TL arasında çıkabilir."