Emekli zammındaki gizli detayı Fatih Altaylı ortaya çıkardı

Emekli zammındaki gizli detayı Fatih Altaylı ortaya çıkardı

Gazeteci Fatih Altaylı, emekli zammındaki gizli detayı ifşa etti. Duyanlar kulaklarına inanamadı.

Gazeteci Fatih Altaylı, emekli maaş zammına ilişkin hiç kimsenin bilmediği gizli detayı ortaya çıkardı.

621004.png

Ocak ayında emekliye yüzde 49,25 oranında maaş zammı yapıldı. Yapılan zamdan en düşük emekli aylığı alan emekliler ise etkilenmedi. 16 bin TL üzerinde açlık sınırının olduğu günümüzde 10 bin TL en düşük maaşı alan emekliler yerel seçim öncesi isyan bayrağını çekti.

3483428-f5ad24ce9d13da6b7b572e1be8f7cc4b-640x640.jpg

ERDOĞAN BU SEÇİMİ MÜJDESİZ GEÇTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına Temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkını ekleyerek bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Seyyanen zam bekleyen emekliler ise bu haber karşısında seyyanen umutları söndü.

ekran-goruntusu-2023-07-19-220310.png

"'OY VERİN, ZAM VEREYİM' DİYOR"

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" söyleminde iki detayı ortaya çıkardı.

Altaylı, “Birincisi, enflasyonun düşmesinden umudu kestik. Şubat'tan sonra enflasyonun düşeceği umuduyla Mehmet Şimşek diyor ki, "Haziran'da bunu göreceksiniz," ancak en resmi ağızdan düşmeyeceğini duyduğumuz bir gerçek. Diğer taraf ise şu: "Oy verin, zam vereyim," diyor. Sen öyle algılamıyor musun? Evet, öyle algılıyorum" dedi.

ekran-goruntusu-2024-02-08-213318.png

"BUNDAN SONRA DÜZELMEZ"

Altaylı söylemlerine şu şekilde devam etti;

“Oy verirsen, zam vereceğimin sonucu şu olur: Bu zam, bugünkü kadar hiçbir işe yaramaz hale gelir, çünkü düğme yanlış yerden iliklenmiş ve bundan sonra düzelmez. Bu noktada, bütün düğmeleri söküp yeniden iliklemek gerekiyor, ancak böyle bir otorite, irade veya yaklaşım olmadığı için bu düzelme gerçekleşmez.”