Emekliler, Çorum'dan da boş döndü! Erdoğan, "bize ve ekonomi ekibimize güvenin" dedi

Emekliler, Çorum'dan da boş döndü! Erdoğan, "bize ve ekonomi ekibimize güvenin" dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çorum'daki mitingde Ankara ve İstanbul için oy isterken milyonlarca emeklinin umutla beklediği haberi yine vermedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum'da düzenlenen mitingde konuştu. Enflasyon ve hayat pahalılığını burada da kabul eden Erdoğan, "En büyük baş ağrımız olan enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda da gerekli adımları atıyoruz. Fahiş fiyat artışlarıyla milletin lokmasına göz dikenlerle ilgili bakanlıklarımız denetimlerini sürdürüyor" iddiasında bulundu.

ekran-goruntusu-2024-03-25-213242.png

"ÇIKARDILAR BİR ŞEY, 'EMEKLİNİN MAAŞLARINI ARTIRALIM'"

Emeklilere de mesaj veren Erdoğan şunları söyledi:

"Memurun, işçinin, emeklinin aylıklarında yüzde 50’ye varan oranlarda artışa gittik. Şimdi bu ara çıkardılar bir şey; ‘emeklinin maaşlarını artıralım.’ Yüzde 50’ye varan artışlar yaptık. Emeklilerimizin sıkıntılarını hafifletmek amacıyla tek seferlik 5 bin lira ödenmesi, bayram ikramiyelerinin yüzde 50 artırılması, banka promosyonlarının yükseltilmesi gibi çeşitli çözüm yollarını devreye aldık. 

ekran-goruntusu-2024-03-25-213248.png

"DEPREMİN EKONOMİMİZE YÜKLEDİĞİ FATURAYA RAĞMEN BU ADIMLARI ATTIK"

Depremin ekonomimizin yüklediği faturaya rağmen bu adımları attık. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, inşallah aynısını yine biz başaracağız. Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız, güçlü kadromuzla ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum."

ekran-goruntusu-2024-03-25-213237.png

"YILIN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN ENFLASYONUN DÜŞMEYE BAŞLADIĞINI GÖRECEĞİZ"

Erdoğan "İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Bütçe imkanlarını genişletmek için hazırlıklarımız var. Önümüzdeki yıldan itibaren çalışan ve emeklilerimizin alım gücünü eskisinin üzerine çıkartmaya başlayacağımıza inanıyoruz. Yeter ki birliğimize sahip çıkalım. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım. Gerisi sadece vakit ve planlama meselesidir" diye konuştu.