En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi için bomba öneri!

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi için bomba öneri!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da yaptığı konuşmada en düşük emekli maaşı ile ilgili hükümete öneride bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları için Ankara'daydı. Akşener'in gündeminde ekonomi vardı.  İYİ Parti'nin Genel Başkanı en düşük emekli maaşı ile ilgili öneride bulundu.

"EMEKLİLERİN MAAŞINA SEYYANEN 11 BİN LİRA ZAM GEREKİYOR"

Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada muhalefetin emekliler üzerinden boş söylemlerde bulunduğunu söylediğini belirterek, "Emeklilerin halinin ne olduğunu gördük ve anlatmaya başladık. Gelinen noktada bazı düzenlemeler yapıldı; ama yetmez. Bütün fiyatlar uçmuş vaziyette. Bütün emeklilerin emekli maaşına seyyayen 11 bin lira zam yapılması gerekiyor.

"EMEKLİ İKRAMİYESİ 7 BİN TL OLMALI"

En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerekiyor ve şu anda bayramda verilecek ikramiyenin 7 bin lira olması gerekiyor. Ben bunu söylemeye devam edeceğim. Çünkü Türkiye'nin parası var. Yani 'İtibardan tasarruf olmaz' denilme meselesinde var, Suriyelilere harcanan parada var, bazı yandaşların vergilerinin silinmesi esnasında para var; ama nedense emeklilere para bulunamıyor. Emeklilerimizi de bu dediklerimizin yapılmadığı takdirde iktidarı cezalandırmaya davet ediyoruz. Oylarına talibiz. Biz inşallah 2028'de iktidar olacağız, o zaman da bunları yerine getireceğiz. Muhalefet olarak görevimiz bunları tekrarlamak. İktidar hizmet etmek zorunda" dedi.