Erdoğan: Affedersiniz “Stockholm Sendromu” diyerek milleti aşağıladılar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ile milletin farklı bir zihniyete kavuştuğunu söyleyerek, "Milletle gönül bağı kurmak yerine, affedersiniz 'Stockholm Sendromu' diyerek milleti aşağıladılar." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ile milletin farklı bir zihniyete kavuştuğunu söyleyerek, "AK Parti'nin bu başarısını görmek istemeyenler hep başka yerlere baktılar. Milletle gönül bağı kurmak yerine, affedersiniz 'Stockholm Sendromu' diyerek milleti aşağıladılar. Anadolu insanına 'makarnacı, kömürcü, mürteci, yobaz, takunyalı, göbeğini kaşıyan adam' dediler" ifadelerini kullandı.
Erzurum ve Erzincan il kongrelerinde canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, CHP'nin siyasi parti kimliğini giderek kaybettiğini öne sürdü. "İnşallah 2023 seçimleri Türkiye'de CHP'nin rövanşist siyasetinin de tasfiye edildiği yeni dönemin müjdecisi olacaktır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"AK Parti olarak bugünlere milletimizin aziz duası yanında, dava erlerinin çabalarıyla geldik. Vatandaşlarımızın tamamını Türkiye ortak paydasında buluşturan bir yapı olduk. Kimseyi dışlamadan ötekileştirmeden imkanlarımızı seferber ederek insanlarımızı kökenine, meşrebine, mezhebine göre ayırmadan herkesi kucaklamaya çalıştık. Milletimiz AK Parti ile beraber ilk kez 24 saat kapısını açık tutan, sıkıntılarına çözüm üreten farklı bir zihniyete kavuştu. İnsanlarımız belediyelerden iktidara kadar devletin her kademesinde meseleleriyle ilgilenen gayretli bir kadro ile tanıştı. Milleti gerici, yobaz, takunyalı diyerek sürekli insanımızı aşağılayan jakobenizm yerini ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla hareket eden yepyeni bir tasavvura bıraktı. Gece gündüz demeden çalıştık, çalıştıkça milletimiz de bize destek verdi. AK Parti'nin bu başarısını görmek istemeyenler hep başka yerlere baktılar. Milletle gönül bağı kurmak yerine, affedersiniz Stockholm Sendromu diyerek milleti aşağıladılar. Anadolu insanına makarnacı, kömürcü, mürteci, yobaz, takunyalı, göbeğini kaşıyan adam dediler. ‘Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?’ dediler. İçlerinde biriktirdikleri kini ortaya saçtılar. CHP Genel Başkanı'nın yaptığı gibi toplumumuzun farklı kesimlerini tehdit etmeye başladılar."
"BUNUN ADI TAM OLARAK BEŞİNCİ KOL FAALİYETİDİR"
Erdoğan, vali ve kaymakamlara yönelik militan suçlamasıyla ilgili "Bunun adı tam olarak beşinci kol faaliyetidir. Türkiye'de muhalefetin böyle bir akıl tutunmasına yakalanması, Türk demokrasisi için endişe vericidir" diyerek, şunları söyledi:
"Hemen her gün bir CHP yöneticisi tarafından ülkesi ve milleti için ter dökenler militan yaftası vurularak, hedef tahtasına konuluyor. Milletimizin canına kast eden PYD'li teröriste gösterdikleri sempatinin onda birini kendi vatandaşlarına, mesela Diyarbakır’da evlatlarını örgütten kurtarmak için nöbet tutan acılı annelere göstermiyorlar. Bunun adı siyaset değil, siyasetsizliktir. Bunun adı tam olarak beşinci kol faaliyetidir. Türkiye'de muhalefetin böyle bir akıl tutunmasına yakalanması, Türk demokrasisi için endişe vericidir. CHP yönetiminin siyasi tükenmişliğinin göstergesidir. CHP Genel Başkanı'nın iftiralarla AK Parti ve Cumhur İttifakı'na saldırmaktadır. Taciz, tecavüz, hırsızlığı milletin dikkatinden kaçırmaya çalışmaktadır. CHP bugün yalan ve iftira üretim merkezine dönüşmüş durumdadır. CHP siyasi parti kimliğini giderek kaybetmektedir. İnşallah 2023 seçimleri Türkiye'de CHP'nin rövanşist siyasetinin de tasfiye edildiği yeni dönemin müjdecisi olacaktır."
"KENDİ BİZANS OYUNLARIYLA BAŞ BAŞA BIRAKACAĞIZ"
Türkiye'yi ve dünyayı daha güvenli, daha huzurlu bir hale getirmek için çalışacaklarını belirten Erdoğan, "CHP'ye göre politika belirleyen bir parti olmadık. Kuruluşumuzdan itibaren hep kendimizle yarıştık, başkasına değil kendimize baktık. Türk siyasetini esir alan vizyonsuzluğa rağmen bu hayalleri gerçekleştirmeye gayret ettik. Biz işimize bakacağız, Türkiye için ne yapabiliriz ona bakacağız. Ülkemizi, bölgemizi ve dünyayı daha güvenli, daha huzurlu, daha müreffeh hale nasıl getirebiliriz ona bakacağız. Kendi Bizans oyunlarıyla baş başa bırakacağız, kendi işimize bakacağız. Biz vaktimizi ve enerjimizi kendi çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için kullanacağız. İlk günkü aşkla, heyecanla ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmesi AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın omuz omuza vereceği mücadelenin başarısına bağlıdır" dedi.