Erdoğan AKP'li vekillere böyle kızdı: Siz bu işlere karışmayın!

Erdoğan AKP'li vekillere böyle kızdı: Siz bu işlere karışmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'li vekillere uyarılarda bulundu. Öte yandan Erdoğan, 35 maddelik ekonomi paketinin bir an önce Meclis gündemine getirilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında AKP'de devam eden kongre süreci ile ilgili, milletvekillerinin kanaat bildirebileceğini fakat il başkanı seçimlerine karışamayacağını belirterek uyarılarda bulundu.

35 MADDELİK PAKET 

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın kulis haberine göre, Erdoğan, önceki gün gece saat 23.30’a kadar AK Parti Genel Merkezi’nde kongre süreci ve Meclis’te görüşülecek kanunlar için hazırlık yaptı. Edinilen bilgiye göre, basına kapalı düzenlenen toplantıda Erdoğan, 35 maddelik ekonomi paketinin bir an önce Meclis gündemine gelmesini istedi.

"NEFSANİ DAVRANMASINLAR"

Yaklaşık 2 saat süren MYK toplantısında il başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları arasında kongre sürecinde zaman zaman uyum sıkıntısı yaşandığı dile getirildi.

UYUMLULUK VURGUSU

Erdoğan, “Belediye başkanları ve milletvekillerimiz, il başkanlarımız ile uyumlu olmalı. Kendi aralarında rekabet olmamalı. Milletvekili arkadaşlarımız nefsani davranmasınlar. Son kararı genel merkez mekanizmalarımız verir. Bunu onlara da anlatalım” diyerek milletvekillerinin teşkilat işlerine karışmamasını gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, yeni üye sayısındaki artış ile ilgili de “Kongre sürecinde bulduğunuz yeni yüzler parti felsefesiyle uyumlu olsun” değerlendirmesi yaptı.