Erdoğan, Ankara mitinginde konuştu: "Bizim Alevi'ye de saygımız var her türe saygımız var"

Erdoğan, Ankara mitinginde konuştu: "Bizim Alevi'ye de saygımız var her türe saygımız var"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sana kim dedi, Alevi misin değil misin? Bizim Alevi'ye de saygımız var her türe saygımız var. Bunu söylemene ne gerek var. Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri için rahatsızlığı nedeniyle ara verdiği mitinglere kaldığı yerden devam etti.

ekran-goruntusu-2023-04-30-180922.png

Ankara'daki mitingde konuşan Erdoğan sık sık muhalefeti hedef aldı. Belediye hizmetlerine ilişkin CHP'li belediyeleri hedef alan Erdoğan görevden aldığı eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i övdü. Erdoğan Ankara mitinginde cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ayrımcı ifadelerle hedef aldı: "Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var... Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok."

GÖKÇEK ÖVGÜSÜ

Belediyecilik hizmetlerini eleştiren Erdoğan, Ankara’da susuzluk sorununun Melih Gökçek’in çözdüğünü söyledi, geçtiğimiz yıllarda görevden alınan Gökçek’i övdü

Erdoğan konuşmasında, “Gelirken bir bilboard gördüm, Ankara daha iyi hizmete layık diyor. Dün baktım İzmir’de de bay bay Kemal bunu yazmış İzmir’e iyi hizmete geliyoruz diyor. İstanbul için de aynı şeyi söylüyor. İstanbul’a Ankara’ya 4 yılda ne yaptınız. İzmir bir yağmur görmesin. CHP’yi tanımak istiyorsanız 3 kelime yeter. Çöp, çukur, çamur… İstanbul’u bunlardan bu kardeşiniz kurtardı. Çöp dağlarından, çukurlardan kurtardık. Hepsini geç susuzluktan kurtardık.  Ankara susuz değil miydi? Burada da Melih kardeşimizin gayretiyle Ankara’yı susuzluktan kurtardık. Bunları biliyorsunuz, bunları bilmeyenlere hatırlatmak şart.” dedi.

ekran-goruntusu-2023-04-30-181214.png

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Bu FETÖ, avanesi kimlerle beraber, bay bay Kemal'le beraber. Başka kim var; İP var, yavrucuklar var. Önceleri almamışlardı şimdi HDP'yi de aldılar. Sonra Ankara, İstanbul belediye başkanlarını aldılar. 6'ydı, 7'li oldu, 9'lu oldu. Sen onlarla yürü bizim yanımızda millet var. Bizim yanımızda cumhur var. Cumhuru yanına alamayan avucunu yalar.

ekran-goruntusu-2023-04-30-180849.png

"NASIL OLUYOR DA OLMAYAN BİR ŞEYİ GETİRİYORSUN"

Ekonomiden zerre kadar anlayanlar düşünsün, ne diyor bay bay Kemal; Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen bir defa hangi görevdesin? Nasıl oluyor da olmayan bir şeyi getiriyorsun? Herhalde bunlar daha önce getirdikleri esrar, eroin vs. bunların bedelini geri döndürme gibi gayreti var. Olmayan bir şey vaat edilmez ve gelmez. Ama yalan bunda irtifa kesmemiş. Bu 300 milyar doların hesabını 14 Mayıs'ta sormaya var mıyız? Bu yalanın hesabını sormaya var mıyız?

ekran-goruntusu-2023-04-30-180949.png

"AKILLARINA NE GELİRSE ÜFÜRÜYOR"

Karşımızda bambaşka manzara var. Referansı olmayanlar akıllarına ne gelirse üfürüyor. Bu kadar seçime girdi, hangisinden netice aldı? Ankara'ya iyi günler diyor, 4 yıldır yapmadınız da bundan sonra mı yapacaksınız? İstanbul'u, İzmir'i sel aldı götürdü, ne yaptınız? İzmir Körfezi kokudan geçilmiyor. Biz Haliç'i kurtardık, bunlar rezil etti. 5 tane Ankara keçisi teslim edin, kaybedip gelir. Güç bela iki elleriyle kalp yapmayı becerir.

ekran-goruntusu-2023-04-30-181229.png

"SANA KİM DEDİ, ALEVİ MİSİN DEĞİL MİSİN?"

Sana kim dedi, Alevi misin değil misin? Bizim Alevi'ye de saygımız var her türe saygımız var. Bunu söylemene ne gerek var. Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok.

"BUNLAR NEYİ NEYLE YAPACAKLAR, YAPAMAZLAR"

Bir SSK'yı idare edemeyen bu zavallıya bu ülke teslim edilebilir mi? Sağlıkta bizim neler yaptığımızı biliyorsunuz. Ankara'da Etlik, Bilkent bunun tüm dediklerine yeter artar. Buralara bir başarı ortaya koyarak geldik. Türkiye'nin genelinde şu anda 20 şehir hastanemiz var. Eğitim-araştırma hastanemizin olmadığı ilimiz yok. Bunu eğitimde başardık, 76 üniversiteyle başladık ama şimdi 208 üniversitemiz var. Bunlar neyi neyle yapacaklar, yapamazlar. Derdi olmayandan bir şey olmaz.

81 vilayeti gibi Cumhuriyetimizin başkenti Ankara'nın da hangi ihmalleri yaşadığını biliyorsunuz. Ankara'mızı kalkındırmak, güzelleştirmek için çalıştık. Ankara'ya 21 yılda 605 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Şimdi yurdu demir ağlarla biz örüyoruz."