Erdoğan: Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar

Erdoğan: Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar

Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuşan Erdoğan, "Türkiye'yi yeniden kendi iç meseleleriyle boğuşan bir hale getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

►İstanbul - İzmir otoyolu bölgede hizmete soktuğumuz önemli eserledir. Yol medeniyettir. Yolları olmayan ülkeyseniz medeni olmaktan bahsedemezsiniz.

►Geleceğe bırakılacak eser bırakmanın peşindeyiz. Ülkemizin 81 vilayetini kalkındırdık. Bugün de milletimiz siyasette kendisini içi boş kavgalar değil bir vizyon bekliyor.

►Kendi ömrümüz vefa etmese bile böyle bir vizyon ve ülke bırakmayı milletimize yaptığımız en büyük hizmetler biri olarak kabul ediyoruz.

►Türkiye'nin son 7 yıldır maruz kaldığı saldırılar ekonomimizi hedef almıştır. Koronavirüs salgınıyla işte böyle bir dönemde maruz kaldık. Türkiye salgından en az etkilenen ülkeler arasındadır.

►Türkiye'yi yeniden kendi iç meseleleriyle boğuşan bir hale getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar.

►Biz 18 yıllık hükümetlerimiz döneminde, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 10 katı eseri ülkemize kazandırdık.

►Sağladığımız uygun finansın etkisiyle, konut ve otomobilde rekorlar ardı ardına geliyor

►10 yıl önce 2023 hedefleriyle milletimizin huzuruna çıktığımızda birilerinin tek derdi birkaç ay sonra yapılacak seçimlerdi. Aradan geçen bunca zamana rağmen karşımızda halen ufku yapılacak ilk seçimleri geçemeyen bir siyaset anlayışı var.

►Yılın üçüncü çeyreğinde üretmeye devam ederek salgının etkilerinin önemli bir kısmını geride bıraktık.

►Konut ve otomobil piyasasında rekorlar ardı ardına geliyor. Salgın nedeniyle dibe vuran küresel ticaretin aksine Türkiye ihracatına ara vermeden devam etti.