Erdoğan: Giresun'a 73 milyon lira gönderildi

Erdoğan: Giresun'a 73 milyon lira gönderildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun'da incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, selin vurduğu Giresun’da halka hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sel felaketinin yaşandığı Giresun'un Dereli ilçesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan’a ziyareti sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum brifing verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun’da vatandaşlara hitap ediyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şu şekilde:

“Giresun, 22 Ağustos günü, merkeziyle Dereli’siyle, Doğankenti’yle, Görele’siyle ancak 50 yılda bir rastlanabilecek büyük bir yağış felaketine maruz kaldı. İlçelerimizde ve köylerimizde birçok ev zarar gördü. Öncelikle siz değerli kardeşlerimize geçmiş olsun, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

DEVLET, TÜM KURUMLARIYLA VATANDAŞIN YARDIMINA KOŞTU"

Milletimizin başı sağ olsun. Devlet felaketin ilk anından itibaren tüm kurumlarıyla vatandaşın yardımına koştu. İçişleri Bakanımız ekibiyle birlikte çalışmaları koordine ediyor. İçişleri Bakanımız (Süleyman Soylu) ekibiyle birlikte çalışmaları koordine ediyor.

"5 VATANDAŞIMIZ HALEN KAYIPTIR"

Ekiplerimiz 172 vatandaşımızı kurtarmıştır. Bu felakette maalesef asker ve sivil 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralanan 47 vatandaşımızın tamamı taburcu edildi. 5 vatandaşımız halen kayıptır.

"73 MİLYON LİRALIK ÖDENEK GÖNDERİLDİ"

Giresun'a 73 milyon liralık ödenek gönderildi. Dün gece imzaladığım kararla tek seferde 20 milyon liralık bir kaynağı AFAD'a bağladık. Hazine ve Maliye Bakanlığımız afetten zarar gören yerlerde mücbir durum ilan etmiş ödemeleri ertelemiştir.

Tüm esnaflarımıza yapılan çalışmayla 50 bin liraya kadar olan zararları hibe olarak verilecektir. Tarımsal destek ödemeleri erkene alındı. Fındık alım tarihi bir hafta öne çekildi.

"MÜJDELER VERECEĞİM"

Selin vurduğu bölgede inceleme yapan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Erdoğan, şunları söyledi:

''İnşallah önümüzdeki yılın ortalarına bilemediniz sonuna kadar bütün çalışmalarımızı tamam erdirelim istiyoruz. Bütün yollar altyapı üst yapı konutla ve bu konutlarla beraber esnafın sorununu çözelim diyoruz. Şimdi de zaten konuşmamda bazı müjdeleri de vereceğim. Ve hiç bekletmeden esnafımız yerlerine kavuşsun istiyoruz. Ama bir taraftan da yıkılacak olan yerler var. Yıkacağız mecburuz. Artık bu dere yataklarında konut kalmamalı. Onlara rezerv alanında yapacağımız konutlarla o konutlara taşıyıp çok daha huzurlu bir yere taşıyalım diyoruz. Çünkü halkımızın başına gelecek olan dertler, belalar sonra bizim yüzümüzden gelmiş olur, biz buna katlanamayız. Eğer devletsek bunu yapmamız lazım. Bu konuda tabi benim sevgili vatandaşım da bize yardımcı olacak. Biz de süratle bunu bitirip onları oralara taşıyalım.''