Erdoğan'ın Charlie Hebdo tepkisi

Erdoğan'ın Charlie Hebdo tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'zeka yoksunu' diyerek hakaret eden Erdoğan kendisini hedef alan Fransız dergisi Charlie Hebdo'yla ilgili 'Hedefin şahsım değil, savunduğumuz değerler olduğunu biliyoruz. Ülkemizde de bunların uzantılarının olduğunu biliyor ve görüyoruz. Hatta bu parlemento altında olanlar olduğunu da biliyoruz...' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle;

-Türkiye’nin gücü gerekiyorsa Suriye’yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir.

-Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekatlarımız ile İdlib'deki ısrarlı duruşumuzun bir bahane veya vehim değil, somut güvenlik kaygılarına dayandığını hiç kimse inkar edemez.

 CHARLIE HEBDO

-Fransa'da Peygamber Efendimiz ile çıkan çirkin ve ahlak yoksunu karikatürleri yayınlayan derginin şimdi de kapaktan yayımladığı karikatürle şahsımı hedef aldığını duydum.

-Bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zul kabul ettiğim için karikatüre bakmadım. Benim Peygamberime hakaret eden bu namussuzlarla ilgili benim herhangi bir şey söylememe de gerek yok zaten.

-Üzüntüm ve öfkem şahsıma yapılan iğrenç saldırıdan değil, aynı mecranın canımızdan aziz bildiğimiz Peygamber Efendimize yönelik terbiyesizliklerin kaynağı olmasıdır.

-Hedefin şahsım değil, savunduğumuz değerler olduğunu biliyoruz. Ülkemizde de bunların uzantılarının olduğunu biliyor ve görüyoruz. Hatta bu parlemento altında olanlar olduğunu da biliyoruz.