Erdoğan, Kobani olaylarının Batı'ya tanıtılması teklifini neden reddetti?

Erdoğan, Kobani olaylarının Batı'ya tanıtılması teklifini neden reddetti?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan'a Kobani olaylarının Batı'ya tanıtılması için bir teklif götürüldüğünü ancak Cumhurbaşkanı'nın bunu sert bir dille reddettiğini açıkladı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP'nin MKYK toplantısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Kobani olayları için bir teklif götürüldüğünü ifade etti.


Selvi'nin yazısı şöyle:


"AK Parti MKYK toplantısında Demirtaş’ın yargılanması öncesinde Batı kamuoyunun, 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim olayları hakkında bilgilendirilmesi teklifi gündeme geliyor. “Demirtaş başta olmak üzere HDP yöneticileri ise Kobani olaylarında kışkırtıcı bir rol üstlendi. 6-8 Ekim olayları çözüm sürecinin sona ermesine neden oldu. Çözüm sürecini bitiren biz olmadık, HDP ve PKK’nın tutumu oldu. Bunu Avrupa Birliği başta olmak üzere Batı parlamentolarına, medyasına ve kamuoyuna anlatmamız lazım. Nisan ayından önce çalışmalara başlayacak şekilde bir heyet oluşturalım” teklifi getiriliyor.

‘DEMİRTAŞ KATİLDİR’
Söz konusu Demirtaş olunca " Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuşuyor, sert konuşuyor. “Bizim için bu adam bir katildir, teröristtir. 53 kişinin ölümüne neden olmuştur. Avrupalılar nasıl anlarsa anlasınlar. Bizim öyle bir sorunumuz yoktur” diyor. "